Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisiniz. Bize göre en iyi pilav baldo pirinçle yapılır. Baldo pirincin hem suyu çekme özelliği hem...

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tüketilmelidir. Tane tane olmuş bir pilavı yemek kadar keyifli bir şey olamaz. Bazı duruml...

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bulyon, yapılan yemekleri daha lezzetli hale getirir ve iştahı açar. Zengin Türk mutfağımızda p...

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamışlardır. Malum taze pişirilen pilavı yemek makbuldür. Pilavın lezzetini bu şekilde daha ...

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok lezzetli ve muhteşem buldular. Şimdi sizlere güveçte bulgur pilavının tarifini vereceğim...

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını tam olarak tutturmanız gerekir. Bu nedenle önceden kabarttığınız pirinçlere bire bir ölçü...

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benzemektedir. Keşkek tarifinin lezzetini bilenler, bu pilavı beğeneceklerdir. Pilavın içinde...

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatırlar geçmiş günleri yad ederiz. Hele ateşte pişen sulu bulgur pilavının tadını ne verebilir. O...

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda kullanacağınız pirincin baldo olmasıdır. Bu pilavı ister suya salma yöntemiyle ister bi...

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir özelliği de diğer pilavların aksine daha az yenilmesi. Muhtemelen mercimeğin tokluk v...

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir. Özellikle gün yemeklerinin baş tacı olup sofralarınızı süsleyen ve şık sunumu ile herkesin ...

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha lezzetli hale getirilmektedir. Pilav hazırlanırken ön hazırlıkların doğru yapılması, pişir...

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altında olan bulgurun vücudumuz için sayısız faydası vardır. Sindirimi kolay olduğu için sindirim sistemini yormayan kalorisi düşük ve besleyicilik özelliği pirince göre fazla olan bulguru yem...

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli yaptığınızda et suyu kullanmamanızı öneririz. Böylece pilavınız daha hafif olacaktır. Tereyağını da sıvı yağla karıştırmanız pilavın lezzetine katkı sağlayacaktır. Kullanacağınız ciğerler...

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına tüketilebilir. Özellikle düğünlerde, özel gecelerde yapılan pilavlar arasında yer alır. Hazırda haşlanmış nohudu bulunan kişiler bu pilavı pratik bir şekilde pişirebilirler. Besleyici öz...

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında dondurulmuş halde nohut bulundurduğunuzda, sıkça hazırlayabilirsiniz. İçindeki nohut nedeniyle oldukça doyurucu bir pilavdır. Pilavınızın lezzetli ve tane tane olması için, verdiğimiz ölçül...

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvanması ve hamura bademle şekiller verilmesiyle hazırlanır. Yörede perde pilavı eski dönemlerde, pirincin keklik ya da tavukla hazırlanan pilavın hamurun içine yerleştirildiği ve tencerenin...

Bezelyeli Pilav

Bezelyeli pilav, pilavın içine ilave edilen yararlı sebzelerimizden bezelye sayesinde besleyici özelliği arttırılan bu tarifi et yemeklerinin yanında tercih edebilirisiniz. Ülkemizde çoğu yörelerde pişirilen ve severek tüketilen pilav çeşididir. Pilavın içine koyulan bezelyeleri ister taze ister dondurulmuş ürünlerden kullanabilirsiniz....

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı,  Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofralarımızda ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı olan   bulgur pilavı yapımında haliyle çok kullanırınız. Bulgur pilavının yöresel bölgelere göre birçok yapım yönte...

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tüketebilirsiniz. Farklı bir pilav yemek isterseniz, bu tarifi deneyebilirsiniz. Arpa şehriye, pirinç ve bulgurun bir arada kullanılması pilavda farklı tatlar almanıza sebep olur. Bunun yan...

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın domatesli, salçalı, sebzeli, etli ve sade yapılan çeşitleri bulunmaktadır. Biz sizlere domatesle hazırlanan arpa şehriye tarifi hazırladık. Tarifimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. Arpa ş...

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulgur ve pirinç bir arada kullanılmaktadır. Pilavın bir özelliği de fırında pişirilmesidir. Kuzu etli olarak hazırlanan pilav oldukça doyurucu ve besleyicidir. Lezzetine sizde pilavı pişird...

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, kendine has lezzetiyle farklı şekillerde pişirilen lezzetli bir pilav tarifidir. Pilav Özbekistan'da bile farklı şekillerde ve değişik malzemelerle pişirilmektedir. Pilavın içinde koyun etinden, kaz eti, beyaz et, balık eti gibi et çeşitleri kullanılmaktadır. Bu pilav yörede aş olarak anılmaktadır. Davet sofralarının vazge...

Osmanlı Pilavı

Osmanlı pilavı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş sayısız yemek türlerinden biridir. Osmanlı mutfağı üç kıtadan oluşan kültürüyle yemek konusunda da bir başarı sağlamıştır. Kullandıkları malzemelerden, pişirme yöntemlerine kadar yemek çeşitlerinde bir zenginlik bulunmaktadır. Mutfak kültürleri topraklarında zengin bitki örtüsü, ...

Fırında Pilav

Fırında pilav, diğer yemekler gibi fırında pişirildiğinde pilavın lezzeti de daha farklı olmaktadır. Fırında pişireceğiniz pilavı önceden biraz ocağın üzerinde pişirebilirsiniz. Ayrıca bizim yaptığımız gibi pilava sos hazırlayabilir ve lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavın içine ilave ettiğiniz malzemelerle, yanındaki ana yemeğe uy...

Tavuklu Pilav Çeşitleri

Tavuklu Pilav Çeşitleri: için bence bir aşçının hayalleri ile doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Çünkü hazırlanabilecek her türlü pilava tavuk eklenebilir ve tavuk pilava daima çok yakışır. Mesela taze fasulyeli pirinç pilavı yaptığınızı düşünün, buna tavukta eklediğiniz zaman taze fasulyeli tavuklu pilav yapmış olursunuz. Çeşitli sebzeler ...

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli Pirinç Pilavı, kepekli pirinç pilavı normal pirinç pilavından tat olarak biraz daha farklıdır. Kepekli pirinç pilavının pişme süresi beyaz pilava göre daha uzundur. Ayrıca kepekli pirinç tüketmek diğer pirinçten daha sağlıklıdır. Kepekli pirinç pilavı diyet yapanlar içinde ayrı bir seçenek olmaktadır. Kepekli pirincinde diğer pirinç ...

İnce Bulgur Pilavı

İnce Bulgur Pilavı, Lezzetli oluşuyla birlikte her yemeğin yanında tercih edilen bulgur pilavı çeşitlerinden biri de ince bulgur pilavıdır. Öteki bulgur pilavlarına göre daha da yumuşaktır. İnce bulgur pilavı çoğunlukla içli köftenin iç harcı olarak da tüketilmektedir. Yapılışının pratik olmasının yanında çok sık tercih edilen ince bulgur pi...

Milföylü Perde Pilavı

Milföylü perde pilavı, Milföylü perde pilavı tek porsiyonlar halinde hazırlayabileceğiniz farklı bir pilav tarifidir. Farklı kanunuyla dikkat çeken özel günlerimize ve davetlerinize çok yakışacaktır. Ayrıca içinde bulunan bol malzemelerle de lezzetine lezzet katacaktır. Üstelik içine kattığınız malzemelerde olan vitamin ve mineraller vücudum...

Kıymalı Bulgur Pilavı

Kıymalı bulgur pilavı, oldukça doyurucu ve lezzetli bir bulgur pilavı türüdür. İçindeki etin ve bulgurun sağlığımıza katkıları küçümsenemez. Dengeli beslenmemiz açısından, bu tür besinleri yemek listesinde bulundurmalıyız. Folik asit açısından zengin, doyurucu, hazmı kolay, kan şekerini yükseltmeyen bir tahıl olan bulguru, tüketmek için...

Kuskus Pilavı

Kuskus pilavı, tahılların sınıfına giren kuskusla hazırlanmış olan lezzetli bir pilavdır. İçeriğinde vitaminler, mineraller, sodyum gibi vücudumuz için faydalı maddeler bulunan kuskus hem lif oranı açısından zengin hem de besleyicidir. Ayrıca diğer tahıllar gibi kanseri önleyici, kalp hastalıklarından koruyucu özellikleri vardır. Sağlık...

Hamsili Pilav

Hamsili pilav, özellikle Karadeniz bölgemizde çok tüketilen pilav çeşitleri arasındadır. Yapılışı sırasında tepsiye dizilen kılçıkları ayıklanmış hamsilerin içine iç pilav koyulup, üzeri tekrar hamsiyle kapatılır. Pilavın dağılmaması için, hamsilerin düzgün yerleştirilmesi gerekir. Bu pilav çeşidi ana yemek olarak tek başına tüketilebil...

Kestaneli Pilav

Kestaneli pilav, her yaştan insan için enerji kaynağı olacak ve uzun yaşamın sırlarından biri olan kestaneyle hazırlanan bir pilav tarifidir. Kolesterolü düşüren, vücuda zindelik veren, kan dolaşımını düzenleyen, basur ve varis oluşumlarında ve daha pek çok sağlık sorununa faydalı olan kestaneyi çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi, bizim ...

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav, oldukça renkli ve lezzetli bir pilavdır. İçeriğinin zengin olması besleyicilik özelliğini ve doyuruculuğunu arttıran bir etkendir. Pilavı farklı şekillerde tüketmeyi sevenler için, oldukça değişik ve lezzetli bir tarif olduğunu belirtelim. Bu rengarenk ve görsel pilavı ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz. Pilavda ve...

Safranlı Pilav

Safranlı pilav, bu lezzetli pilav Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş lezzetli bir tariftir. O dönemde Dane-i saru ismiyle bilinen safranlı ya da zaferanlı pilav sizin de hoşunuza gidecektir. Çünkü safranın tadı fazla belirgin değil, kokusu da çok keskin değildir. Alışkın olduğunuz pilav tadını fazla değişikliğe uğratmadan, sizler...

Erişte Pilavı

Erişte pilavı, değişik yemeklerde kullanılan erişteyle yapılan bir pilav türüdür. Özellikle ev yapımı erişteyle hazırlanan pilavın çok lezzetli olduğunu belirtelim. Pilav yapılırken eriştenin kavrularak pişirilmesi, pilavın mis gibi bir kokuya sahip olmasına neden oluyor. Yapımı çok kolay olan bu pilavı, kısa sürede hazırlayabilirsiniz....

Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli bulgur pilavı, oldukça besleyici ve lezzetli bir pilav türüdür. Mercimek ve bulgurun birbirine yakıştığını söyleyebiliriz. Her iki besin maddesinin bol miktarda lif içermesi, vitamin deposu olması, protein açısından zengin olması, glisemik indeksinin düşük olması sağlığımız açısından faydalıdır. Bunlarla hazırlanmış olan pila...

Yeşil Mercimek Pilavı

Yeşil mercimek pilavı, bulgur ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Bulgur ve yeşil mercimek doyurucu ve besleyici özellikleri bulunan bakliyatlardır. İkisinin bir arada olduğu bu pilav tarifini özelliklere kış aylarında sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Pilav gayet kolay ve pratik şekilde hazırlanıyor. Sadece yeşil mercimekleri fa...

Pilav Tarifleri

Pilav tarifleri seçeneği ile özel akşam davetlerinizde sulu yemeklerinizin yanına enfes pilavlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle pilav yapmayı bilmeyen veya farklı tarifler arayan kişiler için hazırlanmış ayrıntılı pilav tarifleri sayesinde pilav yapmak hiç de zor olmayacak.Uludağ Pilavı Malzemeleri3 s...

Meyhane Pilavı

Meyhane pilavı, bulgurla yapılan, içine domates, yeşil biber ve soğan gibi malzemeler kullanılarak yapılan bir pilav türüdür. Anadolu'da yaygın olarak tüketilen bu pilavda kullanılacak olan bulgur, pilavlık iri ve kalın taneli olmalıdır. Bu pilavda domates kullanıldığından, kış aylarında dondurucuda bulunduracağınız, domateslerden fayda...

Pilav Nasıl Yapılır

Pilav nasıl yapılır, Türk mutfağında çok eski dönemlerden beri var olan pilav çeşitleri, Osmanlılar zamanında merasimlerde büyük porsiyonlar şeklinde ikram edilen yemeklerdi. Bulgur ve pirinçle yapılan pilavlar sofraların vazgeçilmez besinleri arasındadır. Pilavlar bazı hallerde ana öğün olarak, baz hallerde ise ene yemeğin yanına garni...

İç Pilav

İç pilav, mutfağımızda en fazla yapılan etli pilav türleri arasında yer alır. Pilavın yapımında en fazla ciğer kullanılır. Farklı baharatlar kullanılarak, yöresel olarak değişik lezzetler elde edilir. Bu pilav tarifimiz de etli hazırlandığından, içine konulacak tereyağının yarı yarıya sıvı yağla karıştırılması önerilir. Bu şekilde daha ...

Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa pilavı, küçük köfteler, domates ve baharatlarla harmanlanmış olan lezzetli pilav tariflerimizden biridir. Köfteli pilav olarak adlandırılan bu pilav türü, Osmanlıların zamanından günümüze kadar gelmiş ve ülkemizin birçok yerinde pişirilmektedir. Bu tarz etli pilavların sunuma hazırlanırken özen gösterilmesi gerekir. Ayrıca pila...

Acem Pilavı

Acem pilavı, Kahramanmaraş mutfağına özgü pilav türüdür. Osmanlı mutfağı ve İran mutfağında da yer alan bir pilavdır. İçinde bulunan zengin malzemesiyle, özel günlerin menüsünde bulunabilecek bir tariftir. Pirincin et ve baharatlarla buluşması olarak tarif edilebilir. Özellikle safran ve zencefil bu pilavın vazgeçilmezleridir. Bu pilavı...

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil mercimekli bulgur pilavı, iki tane faydalı bakliyattan hazırlanan bu lezzetli tarif sağlık açısından oldukça yararlıdır. Sağlıklı bir bitkisel protein ve karbonhidrat kaynağı olan yeşil mercimek, kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Vücudun kaliteli şeker almasına yardımcı olur. Bulgurda özellikle hamilelik dönemlerinde tüketi...

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur pilavı nasıl yapılır, bulgur pilavı domatesli, salçalı yapılabileceği gibi çeşitli malzemeler kullanılarak da yapılabilir. İçine farklı sebzeler, et, tavuk gibi malzemeler ilave edilebilir. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan bulgurun en bilinen faydaları arasında şeker hastalığına karşı koruyuculuğu, kolesterol seviyelerini düze...

Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli bulgur pilavı, özellikle yaz aylarında tercih edilen bir pilav türüdür. Sağlıklı bir besin olan bulgur kansere karşı koruyucu bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki lif oranı insanların günlük ihtiyacını karşılamaya yeterlidir. Kan şekerinde ani yükselmelere sebep olmadığından, şeker hastaları bile güvenle bulgurdan yapılan pilavı...

Pirinç Pilavı

Pirinç pilavı, yemeklerde ana yemeğin yanında sunulan sevilen bir yardımcı yemektir. Hatta bazı yörelerde pilavın içine katılan malzemelerle ana yemek olarak bile tüketilmektedir. İyi bir pilav pişirebilmek için, öncelikle verilen tarife uymak gerekir. Pirinç verilen ölçülerle pişirildiğinde tane tane ve lezzetli bir pilava dönüşür. İyi...

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı pilav, sebzelerle pişirilen pilavlar içinde sevilen  bir tariftir. Özellikle patlıcanın en lezzetli olduğu yaz dönemlerinde bu pilav tarifini sıkça yapabilirsiniz. Patlıcanın vücudunuz için yararlı bir sebze olduğunu dikkate alarak, yemeklerinizde ona yer vermelisiniz. Sinirleri yatıştıran, kalp çarpıntılarını gideren, v...

Firik Pilavı

Firik pilavı, Gaziantep mutfağına ait firik, bulgur ve kuzu etinin güzel bir buluşmasından oluşan bir pilav türüdür. Firik tadı sizlere biraz farklı gelecek olan tahıl türüdür. Yakılan başaklardan elde edildiğinden isli ve yanık bir kokuya sahiptir. Bu lezzeti tattıktan sonra çok beğeneceksiniz. Buğdayın olgunlaşmadan kurutulmasından el...

Divriği Pilavı

Divriği pilavı, İç Anadolu bölgemizde Sivas yöresine ait bir pilav türüdür. Yöresel pilav tariflerimiz genellikle doyurucu malzemelerle hazırlanmaktadır. Bu pilav tarifinde de yine et, nohut, kuş üzümü gibi malzemelere ağırlık verilmiş. Oldukça doyurucu pilav tariflerinden biridir. Yörenin damak tadını yansıtmaktadır. Yörede özel günler...

Domatesli Pilav

Domatesli pilav, yaz aylarında domatesin en güzel döneminde yapılan lezzetli pilav çeşitlerinden biridir. Domatesli yapılan pilav gerçekten çok hafif, hazmı kolay ve besleyici özelliktedir. Pilavınızın tane tane olması için tarifte verilen ölçülere uymanızı öneririz. Pilav pişirmek kolay olmasına rağmen, pişirirken dikkatli olmanız gere...

Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli bulgur pilavı, tarifini beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bulgur pilavının malzemelerini zenginleştirerek, bu tarif gibi daha besleyici ve lezzetli bir pilav hazırlayabilirsiniz. Bulgurun faydalarının yanında sebzelerin yararlı özelliklerini pilavınızın içine katmış olursunuz. Özellikle yaz aylarında arzu ettiğiniz sebzelerle pilavı ç...

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, folik asit yönünden zengin olan bulgur ve etle yapılan lezzetli pilavlarımızdan biridir. Sağlığımız açısından sayısız faydası olan bulgur diğer pilav malzemelerine göre bir adım öndedir. Kan şekerini yükseltmeyen ve bu nedenle şeker hastaları için güvenli bir besin maddesi olan, kanserden koruyan folik asit ihtiyacı ...

Bademli Pilav

Bademli pilav, Şanlıurfa yöresine ait olan eşsiz bir lezzete sahip olan bir pilav türüdür. Özel günlerinizde gelen konuklarınıza gönül rahatlığı içinde ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli pilavı pişirebilmek için tarifte verilen ölçülere uymalı, genel pilav pişirme kurallarına riayet etmeliyiz. Pilav için kaliteli bir pirinç...

Mengen Pilavı

Mengen pilavı, Bolu mutfağına ait cevizli, kuzu etli ve tereyağlı olarak hazırlanan lezzetli bir tariftir. Etli yapılan pilavlar içinde oldukça fazla tercih edilmektedir. Bolu yöresinde düzenlenen gecelerde ana yemeklerde mutlaka yer alan bu pilavı sizlerde beğeneceksiniz. Kuzu etinin ve cevizin verdiği lezzetle pilavın buluşmasını sizl...

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli pirinç pilavı, pilavı sade yemekten hoşlanmayanlar, içine şehriye ilave edilmiş olan pilavı beğenecektir. Şehriyeler kavrularak konduğundan pilava farklı bir aroma vermektedir. Bazıları pilavı sadece bu şekilde yemektedir. Şehriye pirinçle birlikte iyi bir ikilidir. Hem pilavın beyaz görüntüsü renkleniyor hem de lezzeti artıyo...

Şehriye Pilavı

Şehriye pilavı, arpa şehriye ve tel şehriye kullanılarak hazırlanan pilav türüdür. Şehriyeyi bazen pilavın içinde pirinçle birlikte kullansak ta, tek başına yapılan pilavını da severek yiyeceksiniz. Hele kavrularak yapıldığında, pilava verdiği aroma daha güzel olmaktadır. Makarnanın malzemesinden yapıldığından, bu pilavı yaparken kullan...

Etli Pilav

Etli pilav, özel günlerde sofraların baş tacı olarak hazırlanan pilav türlerinden biridir. Özellikle köy düğünlerinin vazgeçilmez pilav çeşidi olarak tanınmıştır. İçine koyulan malzemelerin zenginliği bu pilavın tam bir düğün pilavı olarak benimsenmesine sebep olmuştur. Pilavın malzemesinde et bulunduğundan, oldukça doyurucu bir yemekti...

Kapama Pilav

Kapama pilav, çoğu zaman ana yemek olarak servis edilen lezzetli bir pilav türüdür. Hazırlanan pilav yörelere göre farklı şekillerde yapılmaktadır. İçinde kullanılan malzeme tavuk, kıyma, kuzu eti ya da dana eti olabilir. Bazı yörelerde etlerle birlikte sebzeler kullanılabilir. İçine soğan, domates, salça gibi malzemeler katılabilir. Ül...

Beyaz Pilav

Beyaz pilav: birçok çeşidi olan ve değişik malzemelerle yapılabilen pilav çeşitlerindendir. Bezelyeli, tavuklu, nohutlu, kuş üzümlü, şehriyeli ve daha birçok seçenekle yapılabilen beyaz pilav sade olarak da gönüllere taht kurmuştur. Sıkça sofralarda yer alan beyaz pilav birçok yemeğin yanında sunum yapılmaktadır. Hemen hemen tüm ana yemekler...

Sade Pilav Tarifi

Sade pilav tarifi; yapmak kolay gibi görünse bile sandıkları kadar kolay değildir. Pilavın ayarını tutturmak, onu istenilen ayarda pişirmek hiç de kolay bir iş değildir. Özellikle de pilav seven yakınlarınız varsa. Özellikle çocukların pilava ne kadar düşkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ana yemeklerde mutlaka pilav olmazsa doymam diyen bir eş...

Salçalı Pilav

Salçalı pilav: köy yemeklerinin meşhur pilav çeşididir. Tarihi çok eskilere dayanan bir pilavdır. Geçmişten günümüze kadar hala sevilerek ve beğenilerek yenen bir yemektir. Klasikleşmesine rağmen hala mutfaklarda sıkça yapılan ve lezzetine doyamadığımız bir pilav çeşidi olan salçalı pilav sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Salçalı pilav...

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır, Pirinç buğdaygillerden olan kök kısımları bol su içerisinde yetişen bir bitkidir. Pirinç buğdaygillerden (Poaceae) ailesinden buğday ile mısırdan sonra en çok ekimi olan otsu bir bitki türüdür. Ülke nüfusunun yarısından daha fazlası için beslenmede pirinç oldukça önem taşımaktadır. Pirinç yeryüzünün en eski ...

Yufkalı Perde Pilavı

Yufkalı perde pilavı, Herkesin bildiği gibi perde pilavı özel günlerde özel misafirlere sunulan masaları süsleyen ve damaklarda tat bırakan çok güzel bir lezzettir. Bu tarife pilav demek eksik olur neredeyse ana yemek tadında ve ana yemek içeriğine sahiptir. Normal şartlarda perde pilavı hamuru evde hazırlanarak açılarak yapılan bir tariftir...

Lapa Pilav

Lapa pilav, Pirinç lapası ya da lapa pilavda denilen ve karbonhidratlar bakımından oldukça zengin olan insan vücuduna birinci derecede enerji veren besindir. Daha ziyade sporcuların kaybettikleri enerjiyi hemen toplamaları için tercih ettikleri bir yemektir. Pirinç lapası tokluk hissinin yanı sıra su ve minerallerin vücutta kalmasına ve kas ...

Fırında Etli Pilav

Fırında Etli Pilav; Türk mutfağının vazgeçilmez başta gelen lezzetlerinden olan ve hemen hemen her sofranın baş tacı olan pilavı bugün sizlere Etli fırında çeşidinin yapılışını anlatacağız. Gayet doyurucu ve lezzeti ile vazgeçilmez damak lezzetiniz olacağına şüphemiz yok. Fırında etli pilav yapmak için öncelikle malzemelerimizi hazırlay...

Midyeli Pilav

Midyeli pilav, Akşam aileme ne yemek yapacağım diye düşünürken değişik bir yemek yapmak ve sıradanlıktan kurtulmak için midyeli pilav yapmaya varmısınız. Midye seven genellikle herkesin hoşlanacağı yapımı için fazla uğraşmadan kolay olan fakat oldukça farklı bir lezzet türü olan midyeli pilav tarifini sizler için anlatmay...

Diyet Bulgur Pilavı

Diyet Bulgur Pilavı, bulgur glisemik indeksi düşük ve lif oranı oldukça yüksek bir besin olduğu için diyet yapanlara sıklıkla önerilir. Yüksek lif oranına sahip olması kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Diyet yapanların pirinç pilavı ya da ekmek yerine yağ oranına dikkat edilerek bulgur pilavı tüketmeleri önerilir. Ortalama olarak 3 yem...

Siyah Pirinç Pilavı

Siyah pirinç pilavı; şimdiye kadar benim hiç duymadığım ve duyduğumda ise çok şaşırdığım bir besin kaynağıdır. Eminim bu lezzetten haberi olmayan daha birçok insan vardır. Şimdiye kadar alışkanlık ettiğimiz beyaz pirinçle yapılan yemekler, tatlı ve pilavları sevmeyen yoktur herhalde. Bu pirinç ise beyaz pirinçten doku olarak çok farklıdır. A...

Kuru Pilav

Kuru pilav, Pirinç pilavının üzerine kuru fasulye konmasıyla servis edilen kuru pilav muhteşem Türk mutfağının önemli lezzetlerinden. Sanıyorum ki yediden yetmişe kuru pilav yemeyen sevmeyen pek azdır. Akşam yemeklerinde ev ortamında hazırlanıp tüketebileceği gibi, bildiğiniz köklü geçmişi olan denenmiş yerlerde yenebilecek sokak lezzetleri ...

Pirinç Pilavı Çeşitleri

Pirinç Pilavı Çeşitleri, Dünya çapında birçok mutfak kültüründe temel gıda olan ve beslenmede oldukça büyük öneme sahip pirinç, iyi bir besin kaynağıdır ve içerdiği vitaminler bakımından oldukça değerlidir. Müthiş bir enerji kaynağıdır ve kolesterol içermez. Sebze ve salatalarla beraber tüketildiği takdirde ise kan şekerinin yükselmesini eng...

Çin Pilavı Tarifi

Çin pilavı tarifi, çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanan ve soğuk yenilen bir pilav türüdür. Bilinen pilav çeşitlerinin aksine, soğuk olarak tüketilmektedir. Bu pilavı tüm yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Bu tarife pilav yerine pirinç salatası diyebiliriz. Bu pilavı hazırlarken pirinçleri her zamanki gibi kabartarak, sa...

Mısırlı Pilav

Mısırlı pilav, beğeneceğinizi düşündüğümüz pilav tariflerinden biridir. Özellikle et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz hafif ve besleyici değeri yüksek olan pilavı, konserve mısır ile her zaman hazırlayabilirsiniz. İyi bir pilav pişirebilmek için, verilen ölçülere uyulması gerekir. Pirinci pişirmeden önce ılık ve tuzlu suda kab...

Mantarlı Pilav

Mantarlı pilav, bu tarifte ülkemizde yapılan lezzetli pilav türlerinden biridir. Mantarı pek çok yemekte garnitür olarak kullanmışsınızdır. Pilavın içinde denemediyseniz, tarifi hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bundan sonra sade pilav pişirmek yerine, her zaman mantarlı pilav pişirmeyi tercih edeceksiniz. Mantarın kendine has lezzetiyle ka...

Tavuklu İç Pilav

Tavuklu iç pilav, tarifini özel günlerinizde hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Lezzeti ve besleyiciliği ile ana yemek olarak rahatlıkla tüketilebilecek olan tarifimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. İç pilav ve tavuk birbirine oldukça güzel uyum sağlıyor. Verdiğimiz ölçülere uyduğunuz sürece, tavuklu iç pilav tarifiniz sizi hiç y...

Sebzeli Pilav

Sebzeli pilav, son derece hafif, kalorisi düşük ve lezzetli bir pilav türüdür. Pilavı yaparken içine koyacağınız sebzeleri damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz. Önemli olan sebzelerin pirincin pişme süresine uygun olarak hazırlanmasıdır. Kaliteli bir pirinç seçmeli ve ölçülere uymalısınız. Böylece hazırladığınız pilavın kıvamı ve...

Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav, düğünlerde ve bayramlarda sıkça yapılan pilav türlerinden biridir. Çoğu yöremizde düğün pilavı olarak anılan bu tarif, tek başına bile servis edilecek özelliklere sahiptir. Tane tane olmuş bir pilavın üzerinde sunulan kavurma etle birlikte yenilen lezzetli tarifler arasında yer alır. Pilavın doğru bir şekilde pişirilmes...

Buhara Pilavı

Buhara pilavı, Özbekistan mutfağından girmiş olan ülkemizde Adıyaman yöresinde fazla yapılan lezzetli pilav çeşitlerinden biridir. Pilav kuzu etiyle yapılıyor olsa da tavuk etiyle yapılan tarifleri de bulunmaktadır. Bize göre her iki türlü yapılanı denemeniz gerekir. Her biri farklı lezzetlere sahiptir. Bu şekilde pişirilen pilavlarda h...

Ankara Pilavı

Ankara pilavı, adından anlaşılacağı gibi bu yöreye ait olan lezzetli pilavlarımızdan biridir. Pilavın ana malzemesini arpa şehriye oluşturmaktadır. Bugüne kadar yemediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Ankara'da yaşayanlar bu tarifi çok iyi bilirler. Öyle her usta bunu tam kıvamında pişiremez. Bazı tariflerde bu pilavın malzemel...

Havuçlu Pilav

Havuçlu pilav, kış aylarında farklı bir pilav yemek isteyenlere tavsiye edeceğimiz lezzetli ve besleyici bir pilavdır. Genellikle garnitür olarak yemeklerde ve salatalarda kullandığımız havuç, beta karoten içeriğiyle kanseri önleyici, A vitamini içeriğiyle göz sorunlarına iyi gelen, eklem iltihapları ve kalp hastalıklarına karşı koruyuc...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı, birbirine çok yakışan iki faydalı gıdayla yapılan lezzetli bir pilav tarifidir. Hem bulgur hem de patates sağlığımız için çok yararlıdır. Pilavı yaparken bildiğimiz bulgur pilavına ilave edilen patates, pilavın lezzetini arttırmaktadır. Bu yemekte patatesin her yemeğe yakıştığını bir kez daha anlayacaksınız. Bu ...

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı bulgur pilavı, oldukça besleyici ve lezzetli bir pilavdır. Bulgurun faydalarının sebzelerle harmanlandığı bu pilavı beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bu pilavı yaz aylarında sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Son yılların gözde pilavlık malzemesi haline gelen bulgur, kan şekerini düşüren, insanların günlük lif ihtiyacını karşılayan,...

Maklube Pilavı

Maklube pilavı, Arapların yemek kültüründen gelmiş olan, ülkemizin doğu şehirlerinde daha fazla yapılan lezzetli bir pilav tarifidir. Pişirilen pilav kalabalık gruplar halinde tüketilir. Farklı şekillerde yapılan pilavın aslı kuzu eti, badem ve çam fıtığı ile hazırlanmış olan halidir. Ayrıca kullanılan baharatlar açısından da zengin bir...

Dereotlu Pilav

Dereotlu pilav, Pirincin gıda olarak tüketilmeye başlanması yaklaşık olarak M. Ö. 7000 yıllarında kullanılmaya başlandığı tahmin edilmektedir. Bu derece uzun bir geçmişe sahip bir ürünün birçok farklı çeşidinin görülmesi de çok doğaldır sanırım. Türk mutfağında genel olarak etlisi, sebzelisi, tavuklusu, ciğerlisi, fıstıklısı v. S derken...

Etli Pirinç Pilavı

Etli pirinç pilavı, tarifi tercih edilen farklı pirinç pilavları arasındadır. Akşam yemeklerinizde yapıp misafirlerinize sunabileceğiniz kolay ve lezzetli bir yemektir. Ayrıca içinde bulunan kalsiyum sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral ve demir ihtiyacını da karşılamaktadır. Pilavın bir diğer özelliği ise pişireceğiniz yem...

Etli Nohutlu Pilav

Etli nohutlu pilav, Pilav bence yemek masalarımızın olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Pilav aslında başlı başına bir yemektir. Pilav çeşitleri de artık git gide artmış durumda diyebiliriz. Bayanların günlerinde veya akşam yemek masalarının baş köşesinde pilav bulunmaktadır. Ben de sizlere benim de favorim olan bir pilav tarifi vereceğim. ...

Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Sarımsaklı bulgur pilavı, Sarımsaklı bulgur pilavı Türk mutfağına ait lezzetli yemeklerden biridir. Sofralarda aranılan tatlar arasındadır. Birçok kişi çok sevdiği ve sofralarında olmazsa olmazlarındandır. Üstelik oldukça sağlıklıdır. Çok eskilerden günümüze kadar gelmesine rağmen hala çok sevilmektedir. Sarımsaklı bulgur pilavının malz...

Pilav Üstü Tavuk

Pilav Üstü Tavuk, bu yazımızda; ülkemizin bütün yörelerine ait tüm mutfakların vazgeçilmez lezzeti, çok sevilen bir yemek olan“Pilav Üstü Tavuk” yemeğini pişirmeye çalışacağız. Bunun için önce bize lazım olacak malzemeleri, daha sonra da tarifini vereceğim.Pilav Üstü Tavuk İçin Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ham maddesi buğday olan pirinçten çok daha besleyici, vitaminli ve Oldukça önemli bir karbonhidrat kaynağı olan bulgur, ekonomik olması bakımından hemen Hemen herkesin mutfağında yer alır. Bulgur Anadolu'nun geleneksel yiyeceğidir. İç Anadolu Bölgesinde oldukça büyük alanlarda yetiştirilmesinden dolayı kolayca buluna...

Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu Bulgur Pilavı, Nohut Anadolu'da 8000 yıl öncesinde yetiştirilmeye başlayan kuru bir yiyecek bakliyattır. Bu bakliyat bir gece önce ıslatılarak pişirilir. Nohut'un en az ıslatma süresi 12-24 saat arasıdır ve suda ıslatmak mutlaka gereklidir pişmesi kolay olsun diye Kuru halde kesinlikle yenmez. Nohut yemeğinin gaz yapma özelliği ...

Pilav

Pilav, Pilav, pirinç, bulgur gibi taneli bitkilerin veya şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda pişirilmesi ile ortaya çıkan bir yemek türüdür. Pilavın birçok çeşitleri vardır. Mesela, nohutlu pirinç pilavı, patlıcanlı pirinç pilavı, soğanlı domatesli bulgur pilavı, sebzeli pilav, bezelyeli havuçlu pilav, etli pilav, tavuklu pilav, tel...

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabaklı bulgur pilavı, kabak ile bulgurun uyumuyla yaptığım pilav çeşididir. Hem kabağın hem de bulgurun Türk mutfağında yeri önemlidir. Özellikle yaz aylarında yaptığım yanına semizotundan yaptığım cacık ile muhteşem bir menü halini almaktadır. Şimdi size kabaklı bulgur pilavının tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Enginarlı Pilav

Enginarlı pilav, Enginarlı pilav sofrasında farklı lezzetler arayanlar için denenmesi gereken farklı ve güzel bir yemektir. Yapımı son derece kolay olan göze ve mideye hitap eden bu pilav için, basit ve anlaşılır tarif hazırlamaya çalıştık. Sebzeli pirinç pilavlarında birçok çeşit vardır, bunlardan biri de enginardır. Enginarın vitamin ...

Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı, MantarlıBulgur Pilavı Türk mutfağının vazgeçilmez ve lezzetli yemeklerinden biridir. Yapılışı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Mantarlı bulgur pilavı için kültür mantarı kullanmak önemlidir. Yabani mantarlardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Çünkü zehirli olabilecekleri için böyle bir riske girmek doğru değildir...

Biberli Bulgur Pilavı

Biberli bulgur pilavı, Türk mutfağında yemek kültürü önemli bir yer tutar. Osmanlı zamanlarından gelen bu kültür birçok milletler tarafından da sevilir. Osmanlı zamanında saraya gelen misafire padişah tarafından özel yemekler bile hazırlatılmış. Şu an günümüzde de bu durum devam etmektedir. Evimize gelen misafire mutlaka bir yemek ikram edil...

Soğanlı Bulgur Pilavı

Soğanlı Bulgur Pilavı, Soğan insan sağlığı ve vücudumuz için çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ama bazılarımız bunu bilmeyiz. Soğanın faydalarının hepsini anlatmak için bize ayrılan bu sayfa yetmez. Ben size soğanın faydalarını özet geçmek isterim. İğrenerek yediğimiz, yemek yerken içine atılmış soğandan dolayı o yemeği isteksiz yediğimiz v...

Tereyağlı Bulgur Pilavı

Tereyağlı bulgur pilavı, Tereyağlı bulgur pilavı yapılışı çok zahmetli olmayan Türk mutfağının lezzetli yemekleri içerisinde yer alır. Sofralarda sık sık karşılaşılan yemek türlerindendir. Tereyağlı bulgur pilavı eskiden günümüze taşınan lezzetlerin başında gelir. Tereyağlı bulgur pilavı yapılışı ve malzemeleri aşağıdaki gibidir.<...

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı, Bulgur özellikle Türk mutfağında en sık kullanılan ve vazgeçilmeyen bir lezzettir. Her yöremizde en çok kullanılan ve sevilerek tüketilen çok lezzetli bir besin maddesidir. Kuzu eti ile pişirilen bulgur pilavı hem çok lezzetli hem de oldukça besleyici bir yemek çeşididir. Bulgur pilavı öğlen yemeklerinde ya da akşam ...

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında Tavuklu Pilav, tavuklu pilav her yaştan herkesin severek yediği yemeklerin başında gelmektedir. Oldukça besin değeri yüksek olan tavuklu pilav ayrı şekilde pişirilebileceği gibi, aynı zamanda fırında birlikte de pişirilebilir. Aslında tencerede ayrı tavuk suyu ile pilav pişirildikten sonra üzerine tavuk ilave edilip tüketilmesi ile a...

Pilav Kalori

Pilav kalori, Bir tabak pilavda kaç kalori var. Türk mutfağının kendisine has özelliği nedeni ile sulu yemeklerle pilav çok tüketilir. Pilavın kalorisi genellikle kilo sorunu olan kişileri çok ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına etki etiği için öncelikle kalori ve kilo arasındaki bağlantıyı anlatmamız gerekir. Tüketilen bütün ye...

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, Hemen hemen her yemeğin yanında tercih edilen bulgur pilavının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bulgur pilavı arasında en çok tercih edilen ıspanaklı bulgur pilavıdır. Ispanaklı bulgur pilavı sağlık açısından da çok faydalıdır. Aynı zamanda yapılışı da çok pratiktir. Ispanaklı bulgur pilavının yapılışı şu şekildedir;<...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yemeğidir. Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Ayrıca lif oranı da oldukça yüksek bir besindir. Şehriyeli bulgur pilavı pilavlar arasında en çok tercih edilen pilavdır. İster Şehriyeli bulgur pilavını ana yemek yerine istenirse sulu yemeklerin yanına ...

Bulgur Pilavı Tavuklu

Bulgur pilav tavuklu, Bulgur pilavı tavuklu iken daha başka bir lezzete bürünmektedir. Farklı bir tat eşsiz bir görünüme sahip olan bulgur pilavı tavuklu sofralara her sunulduğunda severek ve beğenilerek yenen bir pilav türü olmuştur. Her yaştan büyük, küçük herkesin severek yediği bulgur pilavı tavuk eşliğinde çok daha iştah kabartıcıdır. A...

Tavuk Pilav

Tavuk pilav: Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan bir pilav türüdür. Oldukça benimsenen ve sık sık sofralarda yer almakta olan tavuklu pilav günlük öğünlerde de aranan bir yemektir. Tavuklu pilav enerji veren ve besleyici olarak bilinen pilavların başında gelmektedir. Ana yemeklerin yanında tavuklu pilavla sıkça karşılaşılmaktadır. Tamam...

Etli Özbek Pilavı

Etli özbek pilavı, Bizim mutfağımızda eve gelen misafire mutlaka yemek hazırlanır. Aç veya tok olsa bile aniden gelen misafire bile hemen bir yemek hazırlarız. Bizim yemek masalarımız da ana yemeğin yanında mutlaka bir çeşit pilav yapılmış olması gerekiyor. Ama artık pilav çeşitleri o kadar fazla olmaya başladı ki ve bu pilavların içerisine ...

Değişik Pilav Tarifleri

Değişik pilav tarifleri, pilav Türk mutfağında sevilen ve çok sık yapılan yemeklerden biridir. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan bir yemektir. Özellikle sulu yemekler sebze yemekleri et ve tavuk yemekleri yanına çok yakışan ve doyurucu olan bir yemek tarifidir. Pirinç bulgur ile yapılan bu yemekler sebzeler ile tavuk et ile farklı şekil...

Mercimek Pilavı

Mercimek pilavı, Pilav benim yemekler arasında favorim yemeklerden bir tanesidir. Pilav yapması diğer yemeklere göre daha kolay olduğu için herkes rahatlıkla herhangi bir pilav çeşidini yapabilir. Eskiden genellikle sadece bulgur pilavı veya pirinç pilavı yapılırdı. Ancak artık günümüzde pilav çeşitleri de diğer yemekler gibi artış göstermey...

Tavuk Suyuna Pilav

Tavuk Suyuna Pilav: Tavuk suyuyla yapılan pilav kadar leziz pilav yoktur sanırım. Bazen kişinin canı sadece haşlanmış tavuk ister. Ne kızartma ne fırın yemeği. Sadece tavuk haşlanacak, sıcakken küçük küçük parçalara ayrılacak sonra da onu tuza karabibere bana bana yiyeceksiniz. Ben de seviyorum. Tavuğu, suda iyice haşladıktan sonra tavuğun s...

Bulgur Pilavı Kalori

Bulgur pilavı kalori: Bulgurun içinde bulunan lif ve vitaminler çok fazladır ve yararlıdır. Aynı zamanda pişirilen bulgur pilavı hem doyurucu hem de çok vitaminli ve de besleyicidir. Protein değerinin fazla olmasının yanında karbonhidrat değeri çok azdır. Hemen hemen bir bir tabak bulgur pilavı ile bir tabak kırmızı etin besin değeri aynıdır...

Şehriyeli Pilav

Şehriyeli pilav: herkesin bildiği sofralarda sıkça yer alan bir pilav çeşididir. Türk mutfağında oldukça büyük öneme sahiptir. Klasikleşen tatlar arasında yer alır ve herkes tarafından çok sevilir. Şehriyeli pilav hem bulgurlu hem de pirinçli yapılabilmektedir. Ana yemeklerin yanında mutlaka kişilerin tercih ettiği şehriyeli pilav sofrada bu...

Kıymalı Pirinç Pilavı

Kıymalı Pirinç Pilavı, Mutfağımızda en çok yapılan yemeklerin arasın da en başta gelenlerden biri de çeşit çeşit yapılan pilavlarımızdır. Pilav her sofraya ve her yemeğin yanına yakışan bir yemektir. Pilav ister günlük hayatta olsun isterse de misafirlerimize sunacağımız çok güzel bir yemektir. Pilavı her türlü yapmak mümkündür. Sebzeli, etl...

Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu Bulgur Pilavı, Çoğu kişi belki de pirinç pilavını daha çok seviyor ve yemeklerin yanına daha çok yakıştırıyor olabilir. Ama bulgur pilavının hem tadı hem de lezzeti daha bir başka oluyor. Bu sebepten dolayı da bu enfes iki pilav çeşidini de birbirleri ile kıyaslamak çok da doğru olmaz çünkü ikisinin de yarı bir lezzeti vardır. H...

Tereyağlı Pilav

Tereyağlı Pilav, herkes tarafından oldukça sevilen ve sıklıkla tüketilen bir yemektir. Farklı yağ kullanılarak birbirinden farklı şekillerde pilavlar yapılabilir. Örneğin sıvı yağ, zeytinyağı ya da margarin kullanılabilir. Fakat tereyağlı pilav aralarında en lezzetli olanıdır. Lezzetinin yanı sıra pilavın kokusu da çok güzeldir. Tereyağlı pi...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu ...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçi...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. G...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024