Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru pilav, pirinç pilavının üzerine kuru fasulye konularak servis edilen ve Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan bir yemektir. Yediden yetmişe pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilir. Hem evde akşam yemeklerinde hazırlanabilir hem de sokak lezzetleri arasında yer alır. Malzemeleri seçerken çabuk pişen ve kolay yumuşayan kuru fasulye tercih etmeye dikkat edin. Şimdi kuru pilavın yapım aşamasına geçelim.

Kuru Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 100 gram yağlı kıyma
  • Sıvıyağ
  • Salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz ve su

Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kuru Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan soğuk su ile iki parmak kadar geçecek şekilde ıslatın. Aynı gün ıslatmadan kuru fasulye pişirmek iyi bir fikir değildir. Fasulyeyi derin bir tencerede veya düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Fasulyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Bu işlem, fasulyenin gazını atmasına yardımcı olur ve rahatsızlık vermez.

Tencereye ince doğranmış kuru soğanları ve biberleri ekleyin. Sıvıyağ ilave edin ve kavurun. Ardından kıymayı ekleyip ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye ilave edin. Bir kaşık domates salçası yeterli olacaktır. Haşlanmış ve süzülmüş fasulyeyi, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Üzerini iki parmak kadar geçecek su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte özleşinceye kadar pişirin.

Şimdi pilavın yapım aşamasına geçelim. Pirinci ayıklayın ve nişastası çıkıncaya kadar suda yıkayın, ardından süzülmeye bırakın. Tencereye önce sıvıyağ ve şehriyeleri ekleyin. Rengi kızarıncaya kadar pişirin. Sonrasında tereyağı ve pirinci ekleyip karıştırın. Yeterli miktarda tuz ve kaynamış suyu ilave edin. Altı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyarak dinlendirin.

Şimdi yemeğin kuru pilav olma aşamasına geldik. Servis esnasında tabağa pilav koyun ve üzerine kuru fasulye gezdirin. Kuru pilav hazır. Yanında soğan, cacık veya acı biber turşusuyla servis edebilirsiniz. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri