Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz pilav, birçok çeşidi olan ve farklı malzemelerle yapılabilen pilav türlerindendir. Bezelyeli, tavuklu, nohutlu, kuş üzümlü, şehriyeli ve daha birçok seçenekle yapılabilen beyaz pilav, sade olarak da gönüllere taht kurmuştur. Sıkça sofralarda yer alan beyaz pilav, birçok yemeğin yanında sunum yapılmaktadır. Hemen hemen tüm ana yemeklerin yanına yakışan beyaz pilav, lezzetinin yanı sıra kişiye sağlık da sağlamaktadır. Yaz, kış her mevsim sofralarda yer almaktadır. Oldukça pratik ve kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. Sofralarda, yemek yanlarında hem görselliğiyle hem de lezzetiyle birçok kişinin iştahını kabartan bir yemektir. Genellikle tavuklu yemeklerle tam bir lezzet uyumu içerisindedir. Misafirlerinize ana yemek yanında sunabileceğiniz en güzel tatlar arasında yer almaktadır. Beyaz pilav, diyet yapan kişiler için de önerilmektedir. 1 porsiyondan fazla yememek şartıyla beyaz pilav, kişilerde kilo alımına neden olmaz. Büyük, küçük her kesimin damak zevkine hitap eden beyaz pilavı siz de sofralarınızda görmek istiyorsanız işte tarifi.

Beyaz Pilav İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 su bardağı ev yapımı tavuk suyu

Beyaz Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri bol su ile yıkıyoruz. Pirincin bulanık suyu geçene kadar yıkamaya devam edin. Pirinç yıkanınca süzgeçte süzülmesi için bırakın. Pirinç süzülürken siz de pilav yapımına başlayabilirsiniz. Elinize pilav tenceresini alın ve içerisine tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince zeytinyağını da ilave edebilirsiniz. Yağlar ısınınca süzgeçteki pirinci ekleyerek birkaç dakika karıştırarak kavurun. Kavrulan pirincin içine tavuk suyunu artık ilave edebilirsiniz. Tavuk suyu, beyaz pilava ayrı bir lezzet katacaktır. Suyunu da pilava ekledikten sonra son olarak tuzu ekleyin ve birkaç tur karıştırın. Artık tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın ve pilavın üstünü mutfak havlusu veya sofra bezine sararak 10 dakika dinlendirin. Bu işlem, pirinç tanelerinin tek tek olmasını ve daha çok açılmasını sağlayacaktır. Pilav dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Beyaz pilav hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri