Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı

Kıymalı bulgur pilavı, oldukça doyurucu ve lezzetli bir yemek türüdür. İçindeki etin ve bulgurun sağlığımıza katkıları küçümsenemez. Dengeli beslenmemiz açısından, bu tür besinleri yemek listemizde bulundurmalıyız. Folik asit açısından zengin, doyurucu, hazmı kolay, kan şekerini yükseltmeyen bir tahıl olan bulguru, tüketmek için kendimize fırsatlar yaratmalıyız. Bulgur pilavının pişirilmesi oldukça kolaydır. Çünkü pirinç pilavı gibi suyu ayarlama sorunu yaşamazsınız. Suyunu fazla kaçırırsanız bile, bulgur hepsini çekecektir. Eğer suyunuz az geldiyse, yine üzülmeyin. Altını kapatmadan biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bulgur hataları örten bir tahıl grubudur. Yine de bir bardak bulgura iki bardak suyun yeterli olacağını belirtelim. Bulgur pilavını biraz sulu yemeyi seviyorsanız, bir ölçü daha fazla su ilave edebilirsiniz. Pilavın içine dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Bulgurun sayısız faydası bulunduğundan, pilavı zevkli ve lezzetli hale getirerek, ailenizde tüketimini artırabilirsiniz. Sizlere kıymayla pişireceğiniz bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz pilavı hep birlikte pişirelim.

Kıymalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 200 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

Kıymalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce kuru soğanı ve yeşil biberleri ayıklayalım. Bunları ince yemeklik olarak doğrayalım. Tencerenin içinde tereyağını kızdıralım. Kuru soğanları, sarımsağı ve yeşil biberleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu çekince domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Sonra domatesleri rendeleyerek içine koyalım. Tuzu ve karabiberi ilave edelim. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Bulguru yıkayarak malzemelere ilave edelim. Biraz bu şekilde kavurmaya devam edelim. Daha sonra et suyunu sıcak olarak koyarak, ateşin altını kısalım. Bulgur suyunu çekince üzerine temiz bir bez kapatarak, pilavı dinlendirelim. Yanında yoğurt ve ana yemeğimizle birlikte konuklarımıza sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri