Fıstıklı Üzümlü Pilavın Tanımı ve Önemi Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği lezzetli ve besleyici bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavın hazırlanması sırasında ölçülere dikkat edilmelidir. İyi bir pilav, ne lapa olmalı ne de az pişmiş yani diri kalmalıdır. Kıvamını tam olarak tutturmanız gerekir. Bu nedenle, önceden kabarttığınız pirinçlere bire bir ölçüyle su ilave etmelisiniz. Bu ölçüyle hazırladığınız pilavların pişirilme şekli önemli değildir. İster kavurarak ister direkt olarak kaynayan suya atarak pişirin, bu ölçü tam gelecektir. Bu ölçüye uyanlar pilavı pişirememe kaygısı yaşamayacaklardır. Malzemelerin Hazırlanması Bu tarifimizde kullanılan kuş üzümleri ve dolmalık fıstığın kendine gelmesi için, önceden ılık suyun içinde bekletilmesi gerekmektedir. Pilavda kullanacağınız pirinç de kaliteli ve pilava uygun olmalıdır. Pilavın yanında sunulan yemeklerle uyum içinde olması gerekir. Bu detaylara dikkat edildiği sürece hazırlayacağınız pilavlar ana yemeklerle birlikte uyum içinde olacak ve beğenilecektir. Sizlere fıstıklı ve üzümlü bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım. Fıstıklı ve Üzümlü Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Fıstıklı ve Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır? Pilavı pişirmeye başlamadan kuş üzümlerini ve dolmalık fıstığı ılık suyun içine koyun. Pirinçleri akan suyun altında, fazla hırpalamadan iyice yıkayın. Pirinçleri de hazırladığınız ılık ve tuzlu suyun içine koyun. Pirinçler en az yarım saat kabarsın. Daha sonra pilav pişireceğiniz yayvan bir tencerenin içinde tereyağını eritin. İçine ince doğradığınız kuru soğanı atarak kavurmaya başlayın. Dolmalık fıstıkları da içine atın. Fıstıklar kavrulup, kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Pirinçlerin rengi mat beyaz renge gelene kadar kavurun. Daha sonra et suyunu, tuzu, kuş üzümlerini ve baharatları içine ekleyin. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız göz göz olduktan sonra altını kapatın. Üzerine kağıt bir havlu kapatın. On dakika kadar pilavı dinlendirin. Fıstıklı ve üzümlü pilavı yanında ana yemeğinizle birlikte konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |