Fıstıklı Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fıstıklı Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Üzümlü Pilavın Tanımı ve Önemi

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği lezzetli ve besleyici bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavın hazırlanması sırasında ölçülere dikkat edilmelidir. İyi bir pilav, ne lapa olmalı ne de az pişmiş yani diri kalmalıdır. Kıvamını tam olarak tutturmanız gerekir. Bu nedenle, önceden kabarttığınız pirinçlere bire bir ölçüyle su ilave etmelisiniz. Bu ölçüyle hazırladığınız pilavların pişirilme şekli önemli değildir. İster kavurarak ister direkt olarak kaynayan suya atarak pişirin, bu ölçü tam gelecektir. Bu ölçüye uyanlar pilavı pişirememe kaygısı yaşamayacaklardır.

Malzemelerin Hazırlanması

Bu tarifimizde kullanılan kuş üzümleri ve dolmalık fıstığın kendine gelmesi için, önceden ılık suyun içinde bekletilmesi gerekmektedir. Pilavda kullanacağınız pirinç de kaliteli ve pilava uygun olmalıdır. Pilavın yanında sunulan yemeklerle uyum içinde olması gerekir. Bu detaylara dikkat edildiği sürece hazırlayacağınız pilavlar ana yemeklerle birlikte uyum içinde olacak ve beğenilecektir. Sizlere fıstıklı ve üzümlü bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım.

Fıstıklı ve Üzümlü Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar

Fıstıklı ve Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır?

Pilavı pişirmeye başlamadan kuş üzümlerini ve dolmalık fıstığı ılık suyun içine koyun. Pirinçleri akan suyun altında, fazla hırpalamadan iyice yıkayın. Pirinçleri de hazırladığınız ılık ve tuzlu suyun içine koyun. Pirinçler en az yarım saat kabarsın. Daha sonra pilav pişireceğiniz yayvan bir tencerenin içinde tereyağını eritin. İçine ince doğradığınız kuru soğanı atarak kavurmaya başlayın. Dolmalık fıstıkları da içine atın. Fıstıklar kavrulup, kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Pirinçlerin rengi mat beyaz renge gelene kadar kavurun. Daha sonra et suyunu, tuzu, kuş üzümlerini ve baharatları içine ekleyin. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız göz göz olduktan sonra altını kapatın. Üzerine kağıt bir havlu kapatın. On dakika kadar pilavı dinlendirin. Fıstıklı ve üzümlü pilavı yanında ana yemeğinizle birlikte konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri