Tavuk suyuyla hazırlanan pilav kadar leziz bir pilav yoktur. Bazı anlarda insanın canı sadece haşlanmış tavuk isteyebilir. Ne kızartma ne de fırın yemeği; sadece haşlanmış tavuk. Sıcak sıcak küçük parçalara ayırıp tuza ve karabibere banarak yemek gibisi yoktur. Ben de bu lezzeti çok seviyorum. Tavuğu iyice haşladıktan sonra, tavuk suyuyla pilav yapmak harika bir fikirdir. Hazır tavuk suyu, bu lezzeti asla yakalayamaz. Tavuk suyuna pilav, hazır tavuk suyuyla yapılan pilavla kıyaslanamaz bile; aralarındaki lezzet farkı çok belirgindir. Tavuk Suyuna Pilav Malzemeleri
Tavuk Suyuna Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle tencereye biraz sıvı yağ koyup ısıtın. Yağ ısındıktan sonra içine tel şehriyeleri ekleyip kavurun. Şehriyeler renk değiştirmeye başlayınca, önceden yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavrulan pirincin üzerine tavuk suyunu ekleyin ve biraz tuz ilave edin. Bir kaşıkla tencereden su alıp tuz miktarını kontrol edin; çünkü tavuk suyu zaten tuzlu olabilir. Tuz miktarı yeterliyse, tencerenin kapağını kapatın. Tavuk suyu kaynamaya başladıktan sonra, çok az karabiber ekleyin ve kapağını kapatın. Tavuk suyu iyice kaynadığında ocağın altını kısın ve pilavın tane tane olmasını sağlayın. Pilav piştikten sonra, tencerenin üzerine temiz bir havlu veya kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin. Pilavınız artık servise hazırdır. Afiyet olsun. |