Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı pilav, bu lezzetli pilav Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş lezzetli bir tariftir. O dönemde Dane-i saru ismiyle bilinen safranlı ya da zaferanlı pilav sizin de hoşunuza gidecektir. Çünkü safranın tadı fazla belirgin değil, kokusu da çok keskin değildir. Alışkın olduğunuz pilav tadını fazla değişikliğe uğratmadan, sizlere güzel bir tat verir. Safranın kendi kırmızı bile olsa, pilava verdiği renk sarıdır. Ölçüleriniz uygun olursa, bunu bariz olarak görürsünüz. Yani pirinç ve safran oranını iyi ayarlamanız gerekir. Acımsı tadıyla iştah açan safran, sinirleri uyararak vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Kokusu keskin olmasa da rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisi vardır. Öksürüğü kesmesi ve ateş düşürmesi ile bronşit ve astımda etkili bir baharattır. Adet söktürücü, karaciğere faydalı, sivilcelere ve kaşıntılara iyi gelen, diş etlerine faydalı bu baharatı kullanabilirsiniz. Ancak hamilelerin fazla kullanmaması gerekir. Çünkü rahim kaslarını uyarıcı etkisi bulunmaktadır. Sizlere güzel bir safranlı pilav tarifi hazırladık, dilerseniz birlikte pilavı pişirmeye başlayalım.

Safranlı pilav için gerekli olan malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı aşığı safran
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı ya da kabuğu soyulmuş badem
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
Safranlı pilav nasıl yapılır?

Pilavın yapımında kullanacağınız sıcak suyun içine safranı koyun. Kuşbaşı dana etini düdüklü tencerede iyice pişirin. Pirinçleri akan suyun altında iyice yıkayarak, nişastasını temizlemiş olun. Daha sonra ılık ve tuzlu suya koyarak, yarım saat kadar bekletin. Pilav tenceresine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyun. Yağlar kızdıktan sonra pirinçleri süzerek, içine koyun. Kavurduğunuz pirinçler mat beyaz renge gelmelidir. Bu süreç iki dakika kadar sürmektedir. Safranı erittiğiniz suyu süzerek kaynatın. Bunu kavurduğunuz pilavın içine koyun. Pirince tuz ve toz şekeri ilave edin. Daha sonra ateşi kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Bu arada haşladığınız kuşbaşı etleri, çam fıstıklarıyla az yağın içinde kavurun. Pilavın üzerine kâğıt bir havlu koyarak on dakika dinlendirdikten sonra, servis tabağına koyduğunuz pilavın üzerine etleri koyarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Safranlı Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6