Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav

Tavuklu iç pilav tarifini özel günlerinizde hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Lezzeti ve besleyiciliği ile ana yemek olarak rahatlıkla tüketilebilecek olan bu tarifimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. İç pilav ve tavuk birbirine oldukça güzel uyum sağlıyor. Verdiğimiz ölçülere uyduğunuz sürece, tavuklu iç pilav tarifiniz sizi hiç yanıltmayacaktır. Dilerseniz tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Tavuklu İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler

Tavuğu Marine Etmek İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet limon
  • 1 adet fırın torbası

İç Pilav İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yeterince tuz

Tavuklu İç Pilav Nasıl Yapılır?

Önce tavuğu limon suyu ve tuzla iyice ovun. Tavuk bu şekilde yarım saat kadar beklesin. Bu sırada tavuğu marine etmek için, bütün malzemeleri iyice karıştırın ve bu karışımı tavuğun her tarafına sürün. Bu şekilde tavuğu 1-2 saat bekletin. Bu işlemi bir gece önceden bile yapabilirsiniz; bu şekilde piştiğinde tavuk daha lezzetli olacaktır.

Şimdi iç pilavı hazırlamaya başlayalım. Pirinçleri yıkayarak tuzlu ve ılık suda bekletelim. Kuş üzümlerini ılık suya koyalım. Kuru soğanı ince doğrayarak, tencerede çam fıstıkları ve tereyağı ile kavuralım. Sonra pirinçleri içine atarak kavurmaya devam edelim. Pirinçler mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Üzerine baharatları, kuş üzümlerini, tuzu ve tavuk suyunu ilave edelim. Tavuk suyunun hepsini koymayın; pilavımız biraz diri kalsın. Tavukla birlikte yine pişeceği için kıvamının denk gelmesi gerekiyor. İki bardak tavuk suyunun yarısını ilave etseniz yeterli olur. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim.

Pilav biraz soğuduktan sonra, uygun bir tepsinin içinde tavuğun içini iç pilavla doldurun. Tavuğu pişirme torbasına koyun. Pilavın kalanını tavuğun etrafına koyun. Kalan tavuk suyunu içine koyun. Birazını tavuğun içine, bir kısmını etrafına koyun. 200 derecede ısıttığınız fırında 1,5-2 saat kadar tavuklu iç pilavı pişirin. Piştikten sonra uygun bir servis tabağına tavuğu ve etrafına iç pilavı yerleştirerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri