Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk

Bu yazımızda, ülkemizin tüm yörelerine ait mutfakların vazgeçilmez lezzeti olan "Pilav Üstü Tavuk" yemeğini pişirmeye çalışacağız. Öncelikle, gerekli malzemeleri listeleyecek ve ardından tarifin detaylarına geçeceğiz.

Pilav Üstü Tavuk İçin Malzemeler

Tavuk İçin
  • Bir tavuk göğsü
  • Bir kuru soğan
  • İki yeşil biber
  • Bir miktar kırmızı biber
  • Bir miktar karabiber
  • Bir miktar kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Zeytinyağı
Pilav İçin
  • Bir su bardağı dolusu pirinç
  • İki su bardağı kadar tavuk suyu
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • İki yemek kaşığı arpa şehriyesi
  • Yeteri kadar tuz
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü düdüklü tencereye koyun, üzerine su ekleyin ve bir çay kaşığı tuz atın. 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıyan tavuk göğsünü ince ince didikleyin. Pilav tavasına bir miktar zeytinyağı koyun ve önceden halka şeklinde doğranmış soğan ile biberleri soteleyin. Karabiber, kekik ve salçayı ekleyin, karıştırın. Hazırda bekleyen tavuk etlerini ekleyip, 5 dakika daha soteleyin ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.

Pilavın yapımı için tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağı koyun, önce şehriyeleri, rengi hafif değişene kadar karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyin ve ardından salçayı koyup, hepsini birlikte 2-3 dakika kadar tencere içinde kavurun. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra iki bardak tavuk suyu ekleyin ve pilavı, suyunu çekene kadar pişirin. Damak zevkinize göre tuz ekleyip, ocağın altını kapatın. Suyunu çektikten sonra pişen pilavı, ocağın altını kapatıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Son olarak, küçük ve yuvarlak bir cam kasenin tabanına didiklenmiş tavukları yerleştirin, ardından üzerine bulgur pilavını yayın. Servis tabağına koyarken cam kasenin tersini çevirerek servis yapın. Damak zevkinize göre hazırladığınız bu yemek için kendinizi kutlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sezek

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Pilav Üstü Tavuk yapmak için tavuk göğsünü düdüklü tencerede pişirirken su miktarını ne kadar koymam gerekiyor? Tavuğu didikledikten sonra ne kadar süre sotelemeliyim ki lezzeti tam yerinde olsun?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sezek, tavuk göğsünü düdüklü tencerede pişirirken su miktarını tavuğun üzerini geçecek kadar koymanız yeterli olacaktır. Genellikle 1-1.5 litre su yeterli olur. Tavuğu didikledikten sonra sotelemeniz için yaklaşık 5-10 dakika yeterlidir. Bu süre içinde tavuk hem lezzetini artıracak hem de daha güzel bir kıvam alacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri