Pilav Üstü Tavuk Bu yazımızda, ülkemizin tüm yörelerine ait mutfakların vazgeçilmez lezzeti olan "Pilav Üstü Tavuk" yemeğini pişirmeye çalışacağız. Öncelikle, gerekli malzemeleri listeleyecek ve ardından tarifin detaylarına geçeceğiz. Pilav Üstü Tavuk İçin Malzemeler Tavuk İçin
Pilav İçin
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk göğsünü düdüklü tencereye koyun, üzerine su ekleyin ve bir çay kaşığı tuz atın. 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıyan tavuk göğsünü ince ince didikleyin. Pilav tavasına bir miktar zeytinyağı koyun ve önceden halka şeklinde doğranmış soğan ile biberleri soteleyin. Karabiber, kekik ve salçayı ekleyin, karıştırın. Hazırda bekleyen tavuk etlerini ekleyip, 5 dakika daha soteleyin ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Pilavın yapımı için tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağı koyun, önce şehriyeleri, rengi hafif değişene kadar karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyin ve ardından salçayı koyup, hepsini birlikte 2-3 dakika kadar tencere içinde kavurun. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra iki bardak tavuk suyu ekleyin ve pilavı, suyunu çekene kadar pişirin. Damak zevkinize göre tuz ekleyip, ocağın altını kapatın. Suyunu çektikten sonra pişen pilavı, ocağın altını kapatıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Son olarak, küçük ve yuvarlak bir cam kasenin tabanına didiklenmiş tavukları yerleştirin, ardından üzerine bulgur pilavını yayın. Servis tabağına koyarken cam kasenin tersini çevirerek servis yapın. Damak zevkinize göre hazırladığınız bu yemek için kendinizi kutlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sezek
24 Temmuz 2024 ÇarşambaPilav Üstü Tavuk yapmak için tavuk göğsünü düdüklü tencerede pişirirken su miktarını ne kadar koymam gerekiyor? Tavuğu didikledikten sonra ne kadar süre sotelemeliyim ki lezzeti tam yerinde olsun?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaSezek, tavuk göğsünü düdüklü tencerede pişirirken su miktarını tavuğun üzerini geçecek kadar koymanız yeterli olacaktır. Genellikle 1-1.5 litre su yeterli olur. Tavuğu didikledikten sonra sotelemeniz için yaklaşık 5-10 dakika yeterlidir. Bu süre içinde tavuk hem lezzetini artıracak hem de daha güzel bir kıvam alacaktır. Afiyet olsun!