Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav

Mantarlı pilav, ülkemizde yapılan lezzetli pilav türlerinden biridir. Mantar, pek çok yemekte garnitür olarak kullanılmıştır. Eğer mantarı pilavın içinde denemediyseniz, bu tarifi hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bundan sonra sade pilav pişirmek yerine, her zaman mantarlı pilav pişirmeyi tercih edeceksiniz. Mantarın kendine has lezzetiyle birleşen pilavın tadını beğeneceksiniz. Burada önemli olan, pilavın ölçülerine uymaktır. Tam kıvamı yakalamak için, bu detaylara dikkat ediniz. Şimdi sizler için hazırladığımız mantarlı pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 300 gram mantar
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet tavuk bulyon

Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?

Önce pirinçleri akan suda nazikçe yıkayalım. Daha sonra hazırladığımız tuzlu ılık suyun içine koyalım. Pirinçler burada en az yarım saat beklesin. Pilavın kıvamında ve tane tane olması için bu aşamayı ihmal etmeyin. Pirinçler kabardıktan sonra tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. Şimdilik tereyağını ilave etmeyin, tereyağı kavurma işleminde yanmasın. Yağ kızdıktan sonra arpa şehriyeleri içine koyarak kavurmaya başlayın. Şehriyeler kahverengine döndükten sonra, havuçları küçük küp şeklinde doğrayarak tencereye atın. Kısa bir süre malzemeleri kavurun. Şimdi mantarları ince bir şekilde doğrayarak, kavrulan malzemelere ilave edin. Bu şekilde yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ateşi düşük tutarsanız, mantarlar sulanır. Bu nedenle malzemeleri yüksek ateşte ve başında durarak kavurun. Pirinçlerin suyunu süzerek, kavurmak için tencereye atın. Pirinçler mat beyaz renge gelene kadar, tencerede tahta bir kaşıkla tek yöne karıştırarak kavurmaya devam edin. Bu esnada pirinçleri fazla karıştırmayın. Karıştırma işlemini tek yönde yapın ki, pirinçler kırılmasın. Kavurma işlemi bitince pirinçlere suyu ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini koyalım. Tavuk bulyonu ve tereyağını ilave ederek, ocağın altını kısalım. Pirinçler suyunu çekince pilavı hafifçe karıştırıp, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirelim. On dakika kadar dinlenen mantarlı pilavı sıcak olarak konuklarımıza ikram edelim. Pilavı et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sunay

12 Temmuz 2024 Cuma

Mantarlı pilav yaparken pirinçleri ne kadar süre tuzlu suyun içinde bekletmek gerekiyor, bu adımı atlarsam pilavımın kıvamı bozulur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sunay,

Pirinci tuzlu suda bekletmek, nişastasının bir kısmını gidermeye yardımcı olur ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Genellikle pirinci 20-30 dakika kadar tuzlu suyun içinde bekletmek yeterli olur. Bu adımı atlarsan pirinçler birbirine yapışabilir ve pilavın kıvamı istediğin gibi olmayabilir. Ancak bu adımı atlamak zorunda kalırsan, pişirme sırasında pirinçleri iyice kavurarak da iyi bir kıvam elde edebilirsin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri