İç Pilav İç Pilav Nedir? İç pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez ve en geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle kuzu ciğeri, dolmalık fıstık ve kuş üzümü gibi zengin malzemelerle hazırlanır ve etli pilav türleri arasında önemli bir yere sahiptir. Yöresel farklılıklarla çeşitlenen bu pilav, farklı baharatlar kullanılarak değişik lezzetler sunar. İç Pilavın Püf Noktaları İç pilav hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat etmek, pilavın lezzetini ve kıvamını artıracaktır:
İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler
İç Pilav Nasıl Yapılır? İç pilavı hazırlamak için ilk olarak dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini ılık suyun içinde on dakika kadar bekletin. Bu sırada pirinci akan suda yıkayıp, içine biraz tuz attığınız ılık suda bekletin. Kuzu ciğerini iyice temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup, kısık ateşte eritin. Dolmalık fıstıkları ve ince yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstıkların kavrulması, pilava hoş bir aroma katacaktır. Daha sonra küçük doğranmış kuzu ciğerlerini ekleyip, soteleyin. Pirinçleri süzüp, tencereye ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından sıcak et suyunu ekleyip, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin. Pilavın suyunu çekmesi için ateşi kısarak pişirin. Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu koyarak demlenmesini sağlayın. Demlenen pilavı servis tabağına alın. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve dereotu serpiştirip, çeri domateslerle süsleyin. İç pilavınız servise hazırdır. Afiyet olsun. |