İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav

İç Pilav Nedir?

İç pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez ve en geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle kuzu ciğeri, dolmalık fıstık ve kuş üzümü gibi zengin malzemelerle hazırlanır ve etli pilav türleri arasında önemli bir yere sahiptir. Yöresel farklılıklarla çeşitlenen bu pilav, farklı baharatlar kullanılarak değişik lezzetler sunar.

İç Pilavın Püf Noktaları

İç pilav hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat etmek, pilavın lezzetini ve kıvamını artıracaktır:
  • İç pilavda kullanılacak kuzu ciğerinin taze ve iyi temizlenmiş olmasına özen gösterin.
  • Pirinç seçiminde kaliteli ve nişastası az olan türleri tercih edin.
  • Pirinci yıkarken dikkatli olun, aksi takdirde pirinçler kırılabilir ve yapışabilir.
  • Pirinci kavururken kaşıkla aynı yönde karıştırın.

İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 150 gram kuzu ciğeri
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 5-6 çeri domates

İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç pilavı hazırlamak için ilk olarak dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini ılık suyun içinde on dakika kadar bekletin. Bu sırada pirinci akan suda yıkayıp, içine biraz tuz attığınız ılık suda bekletin. Kuzu ciğerini iyice temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın.

Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup, kısık ateşte eritin. Dolmalık fıstıkları ve ince yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstıkların kavrulması, pilava hoş bir aroma katacaktır. Daha sonra küçük doğranmış kuzu ciğerlerini ekleyip, soteleyin.

Pirinçleri süzüp, tencereye ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından sıcak et suyunu ekleyip, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin. Pilavın suyunu çekmesi için ateşi kısarak pişirin. Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu koyarak demlenmesini sağlayın.

Demlenen pilavı servis tabağına alın. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve dereotu serpiştirip, çeri domateslerle süsleyin. İç pilavınız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Güncel

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri