İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç pilav, mutfağımızda en fazla yapılan etli pilav türleri arasında yer alır. Pilavın yapımında en fazla ciğer kullanılır. Farklı baharatlar kullanılarak, yöresel olarak değişik lezzetler elde edilir. Bu pilav tarifimiz de etli hazırlandığından, içine konulacak tereyağının yarı yarıya sıvı yağla karıştırılması önerilir. Bu şekilde daha hafif bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavınızı hazırlarken iyi kalitede bir pirinç kullanmalısınız. Ayrıca pirinci yıkarken dikkat etmeniz gerekir. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine kolayca yapışır ve elle yapılan temasta kolayca kırılabilir. Bu nedenle yıkama sırasında hassas olmanızı öneririz. Aynı şekilde pirinci kavururken kaşıkla aynı yönde karıştırın. İç pilavı pişirirken bu püf noktalarına dikkat ederseniz, çok lezzetli bir pilav pişirebilirsiniz. Dilerseniz birlikte bu pilavı hazırlamaya başlayalım.

İç pilav için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincan kuş üzümü
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 150 gram kuzu ciğeri
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve yeni bahar
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dere otu
  • 5-6 çeri domates
İç pilav nasıl yapılır?

Pilavınızı hazırlayabilmek için dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini kabarması için ılık suyun içinde on dakika kadar bekletiniz. Pirinci akan suda yıkayarak, içine biraz tuz attığınız ılık suda demlenmeye bırakın. Bu arada kuzu ciğerini kokmaması için iyice temizleyin ve çok küçük doğrayın. Tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı koyun. Kızgın yağın içinde dolmalık fıstıkları ve ince yemeklik doğranmış kuru soğanları biraz sarartın. Dolmalık fıstıklar kavrulduğunda, aromasını pilava verecektir. Harcın içine arzu ettiğiniz baharatları bu aşamada ilave edebilirsiniz. Sonra küçük doğranmış kuzu ciğerleri tencereye atarak soteleyin. Pirinçleri süzerek, şeffaflaşana kadar kavurun. Pilavın içine sıcak et suyunu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pilavın üzerine kâğıt havlu koyarak demlenmesini sağlayın. Daha sonra servis tabağına aldığınız iç pilavı yanına maydanoz ve dereotu yaprakları ile çeri domatesler koyarak süsleyin. İç pilavınız konuklarınıza servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

İç Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6