Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Perde Pilavı

Herkesin bildiği gibi perde pilavı, özel günlerde ve özel misafirlere sunulan, masaları süsleyen ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakan eşsiz bir lezzettir. Bu tarife pilav demek yetersiz kalır; neredeyse ana yemek kıvamında ve içeriğindedir. Genellikle perde pilavı hamuru evde hazırlanarak yapılır. Ancak bu tarifte, perde pilavını daha kolay ve pratik hale getirdik. Şimdi sizlerle hazır yufkadan yufkalı perde pilavı yapacağız. Bu lezzetli tarif, zamanı dar olan ev hanımları ve çalışan hanımlar için işleri kolaylaştıracaktır. Akşam yemeklerinde sevdiklerinize ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz yufkalı perde pilavı yapım aşamasına birlikte geçelim. Yufkalı perde pilavını denemeniz dileğiyle, şimdiden kolay gelsin.

Yufkalı Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tatlı badem
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterli miktarda tuz ve su

Yufkalı Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra, geniş bir cam kase içerisine koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Bu karışımı yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve tekrar yıkayıp süzülmeye bırakın.

Tavuk göğsünü bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek ocağa alın. Tavuk göğsü tamamen pişinceye kadar orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tavuk göğsünü sudan alıp soğuması için kenarda bekletin. Tavuk suyunu pilav için ayırın. Soğuyan tavukları elinizle didikleyin.

Bir kase içerisine bademleri koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek bademler yumuşayıncaya kadar bekletin. Bademler yumuşadıktan sonra kabuklarını soyun. Aynı işlemi kuş üzümlerinde de yapın ve bir süre sonra kendiliğinden şişecektir. Tavanıza sıvı yağ koyun. İçerisine soyulmuş bademleri ve kuş üzümlerini ekleyin ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra içerisine tereyağını ekleyip eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek önceden ayırdığınız sıcak tavuk suyunu koyun ve karıştırın. İçerisine tuz ve karabiber ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.

Demlendikten sonra içerisine karabiber ve didiklenmiş tavukları koyup karıştırın. Pilavın soğuk olması gereklidir, aksi takdirde yufkayı delip istediğiniz sonucu alamazsınız. Şimdi yufkalı perde pilavı için kullanacağınız kalıbı seçmeye geldi. En uygun olan kelepçeli kalıptır. Eğer kelepçeli kalıbınız yoksa yapışmaz yüzeyli bir kalıp kullanabilirsiniz. Kalıbın içini tereyağı ile yağlayın ve bir miktar un serpin. Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı içerisine koyup düzleştirin ve dışarıda kalan yufkayı pilavın üzerini kapatacak şekilde örtün. Üst kısmını bolca tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yufkalı perde pilavını fırından çıkardıktan sonra dinlendirin. Uygun bir servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarın. Yufkalı perde pilavını sıcak ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri