Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav

Şehriyeli pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sofralarda sıkça yer alan bu pilav türü, klasikleşmiş tatlar arasında önemli bir yere sahiptir ve herkes tarafından sevilir.

Şehriyeli Pilavın Önemi

Şehriyeli pilav, hem bulgurlu hem de pirinçli olarak yapılabilir. Ana yemeklerin yanında mutlaka tercih edilen bu lezzet, sofrada bulunmadığında eksikliği hissedilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksek olan şehriyeli pilav, çocukların da severek tükettiği öğünlerde önemli bir rol oynar. Misafir ağırlanan sofralarda ana yemekle beraber servis edilir ve yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman kısıtlılığı yaşanan günlerde, yarım saat içinde sofrada hazır bulunabilecek bir lezzettir.

Şehriyeli Pilavın Sağlık ve Besin Değerleri

Şehriyeli pilav, sağlıklı ve iştah kabartıcı bir yiyecektir. Doyurucu ve besleyici özellikleriyle bilinir. Büyük, küçük her yaştan insanın damak zevkine hitap eder. Bugün ne yemek yapsam diye düşünen herkes için şehriyeli pilav, mükemmel bir seçenek olacaktır.

Şehriyeli Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 su bardağı su

Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav yapım aşamasına geçmeden önce bir çaydanlık içerisine bir miktar su kaynamaya bırakın. Bu arada, bir süzgeç içerisinde pirinçleri bol su ile yıkayın. Pirinçlerin suyunun bulanıklığı gidene kadar yıkamaya devam edin.

Ocağın bir bölümünde su kaynayana kadar, diğer bölümüne pilav tenceresini koyun ve altını yakın. Tencere içerisine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve eritin. Eriyen yağ içerisine şehriyeyi ilave edin. Ocağın ateşi kısık iken şehriyeyi kavurun, tereyağının yanmamasına özen gösterin. Şehriyeler kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam edin.

Şehriyeler kahverengi olunca, süzülen pirinci şehriyenin içerisine ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Sonrasında, ocağın diğer bölümünde kaynayan suyu pirinç ve şehriyenin üzerine ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra iki kez karıştırın. Pilavın kapağını kapatarak ocağın altını kısın. Pirinçler suyu çekince, ocağın altını kapatarak pilavı dinlenmeye bırakın.

Dinlendikten sonra şehriyeli pilavı servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri