Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli pilav: herkesin bildiği sofralarda sıkça yer alan bir pilav çeşididir. Türk mutfağında oldukça büyük öneme sahiptir. Klasikleşen tatlar arasında yer alır ve herkes tarafından çok sevilir. Şehriyeli pilav hem bulgurlu hem de pirinçli yapılabilmektedir. Ana yemeklerin yanında mutlaka kişilerin tercih ettiği şehriyeli pilav sofrada bulunmadığı anlarda eksikliğini herkese hissettiren bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Çocukların severek yediği yemek öğünlerinde şehriyeli pilavın rolü büyüktür. Sofralarda genellikle misafir alımlarında ana yemekle beraber servis tabaklarında sunulmaktadır. Yapım aşamasında zaman kaybına neden olmaz pratik ve yapımı oldukça kolaydır. Zaman kısıtlılığı yaşadığınız günler de yarım saat içinde sofrada hazır bulundurabileceğiniz bir lezzettir. Sağlıklı ve iştah kabartıcı, doyurucu ve besleyicidir. Büyük, küçük yer yaştan insanın damak zevkine hitap etmektedir. Bugün ne yemek yapsam diye düşünen herkese şehriyeli pilav tavsiye ederiz.

Şehriyeli pilav için gerekli olan malzemeler
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 su bardağı su
Şehriyeli pilav nasıl yapılır?

Pilav yapım aşamasına geçmeden önce bir çaydanlık içerisine bir miktar su kaynamaya bırakın. Bu arada bir süzgeç içerisinde pirinçleri yıkayın. Bol su ile pirinç suyunun bulanıklığı gidene kadar yıkayın. Ocağın bir bölümünde su kaynayana kadar sizde ocağın diğer bölümüne pilav tenceresini koyarak altını yakın. Pilav tenceresi içine tereyağı ve zeytinyağını koyarak eritin sonra eriyen yağ içerisine şahsiyeti ilave edin. Ocağın ateşi kısık iken şehriyeyi kavurun tereyağı yanmasın. Şehriyeyi ara ara karıştırın. Şehriyeler kahverengileşinceye kadar kavurun. Şehriye kahverengi olunca süzülen pirinci şehriye içerisine ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Sonra ocağın diğer bölümünde kaynayan suyu pirinç ve şehriye üzerine ilave edin. Tuzunu da ilave ettikten sonra 2 kere karıştırın. Artık pilavın kapağını kapatarak ocağın altını kısın. Pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatarak pilavı dinlenmeye bırakın. Pilav dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Şehriyeli pilav hazır.

Afiyet olsun.

Şehriyeli Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6