Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı

Çoğu kişi belki de pirinç pilavını daha çok seviyor ve yemeklerin yanına daha çok yakıştırıyor olabilir. Ancak bulgur pilavının hem tadı hem de lezzeti oldukça farklıdır. Bu sebepten dolayı, bu iki pilav çeşidini birbirleri ile kıyaslamak çok da doğru olmaz çünkü her ikisinin de ayrı bir lezzeti vardır. Havuçlu bulgur pilavı, B vitamini bakımından oldukça zengin, düşük kalorili ve yüksek lif oranıyla günlük ihtiyacınızı karşılayan vitamin deposu bulgur ile yapılan lezzetli pilav çeşitlerinden biridir. Havuç kullanılarak yapılan bu bulgur pilavını hafif bir şekilde tüketebilirsiniz çünkü kalorisi oldukça düşüktür. Aynı zamanda sindirimi de oldukça kolaydır. İçindeki havucun etkisi ile A vitaminini de bünyesine almış olan bulgur pilavını keyifle tüketebilirsiniz. Havuç, özellikle de kış sebzesi olmasına rağmen yaz mevsiminde de kolaylıkla bulunabilen bir sebze çeşididir. Bu yüzden bu enfes pilav tarifini sıcak yaz günlerinde dahi öğle yemeği olarak yiyebilirsiniz. Şimdi sizlerle oldukça sağlıklı, besleyici, doyurucu ve bir o kadarda lezzetli olan havuçlu bulgur pilavının tarifine geçelim.

Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yeteri kadar tuz
  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • İki su bardağı kadar su
  • 3-4 tane yeşil sivri biber
  • Bir tane büyük boy domates veya bir yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı kadar kuru nane
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • İki tane orta boy havuç

Havuçlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bu enfes pilavı yapmak için öncelikle bir tencere içine sızma zeytinyağını koyun ve biraz kızdırın. Daha sonra kuru soğanı soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın. Aynı şekilde yeşil biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyerek onu da yemeklik doğrayın. Doğranmış yeşil biberi tencere içinde kavrulmakta olan soğanların üstüne ilave edin. Havuçlu bulgur pilavını yapmak için bir sonraki işlem havuçları rendelemektir. Bunun için öncelikle havuçları iyice yıkayın, kabuk kısımlarını soyun ve rendeleyin. Tencerede kavrulan soğanların içine ilave edin. Biraz daha kavurduğunuz pilav malzemelerinin içine isteğe göre domates salçası veya rendelenmiş domates de ilave edebilirsiniz. Eğer domates rendesi değil de domates salçası kullanacak iseniz, salçanın kokusu çıkana dek iyice kavurun ki salça ham kalmasın. Daha sonra bütün bu pilav malzemelerinin içine nane ile tuzu da ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulguru ayıklayın, yıkayın ve onu da tenceredeki malzemelerin içine ilave edin. Tenceredeki malzemeler kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ateşin altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar bekleyin. Daha sonra pilavın suyunu çekip çekmediğini kontrol edin. Eğer suyunu tamamen çekmiş ise artık ocaktan alma zamanı gelmiştir. Suyunu çekerek pişen pilavın üstüne kağıt bir havlu ile kapatarak tam on dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu işlem pilavınızın daha tane tane olmasını sağlayacaktır. Enfes havuçlu bulgur pilavı servise hazır. O akşam ana yemeğiniz ne ise yanında müthiş gidecektir. Yine damak tadınıza ve isteğinize bağlı olarak pilavla birlikte ayran veya yoğurt da ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri