Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli pilav, yaz aylarında domatesin en güzel döneminde yapılan lezzetli pilav çeşitlerinden biridir. Domatesli yapılan pilav gerçekten çok hafif, hazmı kolay ve besleyici özelliktedir. Pilavınızın tane tane olması için tarifte verilen ölçülere uymanızı öneririz. Pilav pişirmek kolay olmasına rağmen, pişirirken dikkatli olmanız gerekmektedir. Pilavın malzemelerinden, hazırlanma şekline kadar özen gösterilmesi gerekir. Öncelikle pirincin nişasta içermesi sebebiyle yıkarken ve karıştırırken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü hem pirinçleri kırabilirsiniz hem de pirinçler nişastadan dolayı birbirine yapışabilir. Bunun dışında kullanacağınız malzemelerin taze olmasına, pirinci pişirmeden önce ılık ve tuzlu suda kabartmaya, pirinç ve su ölçüsüne, pilavı pişince dinlendirmeye dikkat etmelisiniz. Domatesle hazırlayacağınız pilavı, yaz günlerinde öğle yemeklerinde tek başına ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz. Akşam menülerinde ise sade et ve tavuk ızgara yemeklerinin yanında güzel bir uyum sağlayacak olan pilavlardan biridir. Dilerseniz bu güzel pilavı birlikte hazırlayalım.

Domatesli pilav için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 adet orta boy domates
  • Yeterince tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Domatesli pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce pirinci akan suyun altında fazla hırpalamadan yıkayalım. Daha sonra ılık tuzlu suya kabarması için koyalım. Pirinçlerin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Bu arada bizde domatesleri rendeleyelim. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritelim. Rendelenmiş olan domatesleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Domatesler suyunu çekince, ılık suyun içinde bekleyen pirinçleri süzerek içine atalım. Pirinçlerin renkleri matlaşana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine et suyunu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız göz göz olduğunda ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kâğıt bir havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın. Domatesli pilavı konuklarınıza yanında taze nane yapraklarıyla ikram edebilirsiniz. Pilavın yanında ızgara tavuk parçaları sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Domatesli Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6