Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav

Domatesli pilav, yaz aylarında domatesin en lezzetli döneminde yapılan nefis bir pilav çeşididir. Domatesli pilav, hafif, hazmı kolay ve besleyici özellikleriyle dikkat çeker. Pilavın tane tane olmasını sağlamak için tarifte verilen ölçülere sadık kalmak önemlidir. Pilav pişirmek kolay gibi görünse de, pişirme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Malzemelerin seçiminden, hazırlık aşamalarına kadar özen gösterilmesi gerekmektedir.

Öncelikle, pirincin nişasta içermesi sebebiyle yıkama ve karıştırma işlemleri sırasında dikkatli olunmalıdır. Aksi takdirde pirinçler kırılabilir veya birbirine yapışabilir. Ayrıca, kullanılacak malzemelerin taze olmasına, pirinci pişirmeden önce ılık ve tuzlu suda bekletmeye, pirinç ve su ölçüsüne ve pilavın dinlendirilmesine özen gösterilmelidir. Domatesli pilav, yaz günlerinde öğle yemeklerinde tek başına ana yemek olarak tüketilebilir. Akşam menülerinde ise sade et ve tavuk ızgara yemeklerinin yanında güzel bir uyum sağlar.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 adet orta boy domates
  • Yeterince tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlık Aşamaları

Pilavı hazırlamak için öncelikle pirinci akan suyun altında fazla hırpalamadan yıkayın. Daha sonra ılık tuzlu suya kabarması için koyun. Pirinçlerin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekmektedir. Bu arada domatesleri rendeleyin. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Rendelenmiş domatesleri ekleyerek kavurmaya başlayın. Domatesler suyunu çekince, ılık suyun içinde bekleyen pirinçleri süzerek ekleyin. Pirinçlerin renkleri matlaşana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra et suyunu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız göz göz olduğunda ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kağıt bir havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın.

Servis Önerileri

Domatesli pilavı konuklarınıza yanında taze nane yapraklarıyla ikram edebilirsiniz. Pilavın yanında ızgara tavuk parçaları sunabilirsiniz. Ayrıca, domatesli pilavın yanına yoğurt veya cacık da ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri