Kırmızı Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kırmızı Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir özelliği de diğer pilavların aksine daha az yenilmesi. Muhtemelen mercimeğin tokluk verici yapısından olsa gerektir ki küçük bir servis tabağıyla bile uygun salatayla birlikte karnınızı doyurabilirsiniz. Bu arada pilavın yağı öteki pilavlara göre biraz daha fazla kullanılır ise çok daha iyi olacaktır. Antep de bu pilav yaygın olarak turşu veya mevsimine göre sulu salata ile yenir ve tabi ki de yanında ayranı ihmal etmemenizi öneririm. Ayrıca kırmızı mercimek pilavının suyuna salça koyulmadan salçasız yapabileceğiniz gibi, üzerine soğan kıyıp dökeceğiniz yağ da kavurarak soğanlı da yapabilirsiniz. Seçim sizindir. Soğanlı olması soğansız olmasına göre daha hafif olur bunu da dip not olarak düşelim.

Kırmızı Mercimek Pilavı Malzemeleri
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı karışık salça
  • Karabiber, pul biber, tuz
Kırmızı mercimek pilavı nasıl yapılır?

Kırmızı mercimek yıkanıp aşağı yukarı 3 bardak kadar suyla orta ateş de hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kırmızı mercimeği tamamen pişir iseniz bulgur eklendiği zaman bulgurun da pişme süresi boyunca pişmeye devam edeceğinden ötürü kırmızı mercimek dağılır. Tam yumuşamadan önce henüz tane tane olan mercimeğe salça ve tuz eklenip bir iki taşım daha kaynatılır.

Kırmızı mercimeğin suyu bulguru pişirecek kadar varsa su eklemeden bulguru ilave edin. Yok ise ortalama iki bardağa tamamlayacak ölçüde su ekleyin. Bulguru attıktan sonra suyun bulgurun üzerini bir parmak kadar geçmesi lazım. Bulguru pişirecek kadar suyu var ise ilave su eklemeden bulgur ve tuz atılır. Suyunu çekene kadar bekleyin ve suyunu çekince ocaktan alıp 5-10 dakika bekletin. Zeytinyağını pişirip pul biber ilave edin ve bekleyen pilavın üzerine döküp karabiber ilavesiyle karıştırın. Soğanlı yapılacaksa eğer, zeytinyağında soğan yumuşayana kadar güzelce kavrulup öyle pilava ilave edilir.

Afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6