Etli Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Etli Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Özbek Pilavı

Etli Özbek pilavı, misafirlere ikram edilen geleneksel ve lezzetli bir yemektir. Her ne kadar geleneksel Türk mutfağında pilavlar yan yemek olarak sunulsa da, bu pilav tarifimiz sayesinde başlı başına bir ana yemek haline gelmiştir. Bu makalede, herkesin bilmediği ancak tattıktan sonra sürekli yemek isteyeceği lezzetli bir Özbek pilavı tarifini bulacaksınız. Şimdiden kolay gelsin.

Etli Özbek Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 4-4,5 su bardağı kaynamış su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Özbek Pilavı Yapımı

İlk olarak, küçük doğranmış kuşbaşı etleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu da ekleyerek etleri biraz pişirin. Etler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın. Başka bir tavaya tereyağını ekleyin ve erimeye bırakın. Yağ erirken, kuru soğanı küp-küp doğrayın. Sarımsağı da küçük doğrayarak tereyağına ekleyin ve biraz kavurun. Kuru soğan bir müddet kavrulduktan sonra, etleri ekleyip bir süre daha kavurun. Havuçları rendeleyebilir veya ince ince doğrayabilirsiniz; ardından kavrulan malzemelere ekleyin. Yıkamış ve ıslatmış olduğunuz pirinci kavrulan malzemelerin üzerine ekleyin. Tuzunu ve kimyonunu ekledikten sonra, kaynamış suyu da ilave edin. Su tam anlamıyla kaynayana kadar ocağın altını yüksek ateşte açık bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve yavaş yavaş pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Rehayi

19 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifle ilgili bir sorum olacak: Etli Özbek pilavı tarifinde etleri ne kadar süre pişirmemiz gerekiyor? Etlerin tam anlamıyla yumuşaması için ne kadar zaman ayırmalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Rehayi,

Etli Özbek pilavı yapımında etlerin tam anlamıyla yumuşaması için genellikle 1 ila 1.5 saat aralığında pişirmek yeterli olur. Etlerin türüne ve kestiğiniz parçaların büyüklüğüne bağlı olarak bu süre değişebilir. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, bu süre 30-40 dakikaya kadar da düşebilir. Etlerin iyice yumuşadığını anlamak için bir çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Umarım tarifiniz harika olur!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni