Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli bulgur pilavı, folik asit yönünden zengin olan bulgur ve etle yapılan lezzetli pilavlarımızdan biridir. Sağlığımız açısından sayısız faydası olan bulgur diğer pilav malzemelerine göre bir adım öndedir. Kan şekerini yükseltmeyen ve bu nedenle şeker hastaları için güvenli bir besin maddesi olan, kanserden koruyan folik asit ihtiyacı olanların tüketmesi gereken günlük vücudun lif ihtiyacını karşılayan bulgurla yapılan pilavlara sofralarımızda yer vermeliyiz. Bulgur pilavı pişirirken, ilave edeceğimiz su miktarı kullanacağımız bulgur miktarının iki katı olmalıdır. Yani 1 bardak bulgur için 2 bardak su ya da et suyu kullanmalıyız. Bulgurun su çekme özelliği fazla olduğu için ilave edeceğiniz suyu çekecektir. Bulgur pilavını sade olarak pişirebileceğiniz gibi domates değişik sebze ya da etle pişirebilirsiniz. Biz de sizlere etli olarak hazırlanmış bir bulgur pilavı tarifi hazırladık. Dilerseniz pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
Etli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 2,5 bardak pilavlık kalın bulgur
  • 5 bardak sıcak et suyu
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Arzuya göre pilavın içinde ya da üzerinde kullanmak üzere kuru nane
Etli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavımızın hazırlığına küçük doğranmış kuşbaşı dana etlerini pişirerek başlıyoruz. Arzuya göre normal tencerede çok uzun süreceği için düdüklü tencerede 20 dakika süreyle pişirebiliriz. Etler piştikten sonra pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyarak kızdıralım. İçine yemeklik şekilde doğradığımız kuru soğanı, yeşil biberleri ve sarımsağı koyarak kavuralım. Pişirdiğimiz kuşbaşı etleri ilave ederek biraz soteleyelim. Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım. Tencerenin içindeki malzemelerin içine atalım. Domatesler suyunu çektikten sonra domates ve biber salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pilav malzemeleri bu şekilde hazırlandıktan sonra sıcak et suyunu üzerine ilave edelim. Ardından ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencereye koyalım. Ateşin altını kısarak pilavımızı pişirelim. Pilavımız suyunu çektikten sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek 10 dakika kadar dinlendirelim. Ardından yoğurt ya da ayranla sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Etli Bulgur Pilavı Yorumları

soru

Zerişte

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Bulgur pilavının en güzel hali etli bulgur pilavı bence. Genellikle kavurma ile bu pilavı yapıyorlar ama sizce kıyma ile bulgur pilavını yapsam nasıl olur? Ben güzel olacağını düşünüyorum ama sizden de bilgi almak istiyorum. O kadar malzemeyi çöpe atmayalım.

Cevap yaz
cevap

İstemihan

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba bulgur zaten kendisi tanem olduğu için etli pişirmeyi düşünüyorsanız kul başı et tercih etmelisiniz. Kıymalı bulgur pilavında hem yağlı olacaktır hem de duymalar bulgur büyüklüğünde olacağı için dişe gelmeyecektir. Yine de tercih sizindir. Afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ciğerli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6