Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulgur ve pirinç bir arada kullanılmaktadır. Pilavın bir özelliği de fırında pişirilmesidir. Kuzu etli olarak hazırlanan pilav oldukça doyurucu ve besleyicidir. Lezzetine sizde pilavı pişirdikten sonra karar verebilirsiniz. Baharatlarla tatlandırılmış kuzu etinin, bulgur ve pirinçle olan buluşmasına hayran kalacağınızı belirtelim. Büryan pilavı bazı yörelerde tavuk etiyle de hazırlanmaktadır. Sizde bu şekilde deneyebilirsiniz. Bu tarifte yaptığımız gibi yine baharatları tavuk etiyle harmanlayın. Aynı şekilde pilavı fırında pişirin. Biz tarifimizi aslına sadık kalarak, kuzu etiyle hazırladık. Dilerseniz pilavımızı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Büryan pilavı için gerekli olan malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Büryan pilavı nasıl yapılır?

Pilav hazırlıklarına kuzu etini yıkayarak başlayalım. Bir tencerenin içine üzerini örtecek kadar su koyun. Kuzu etlerini tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyarak, ince doğranmış kuru soğanları bunun içinde pembeleştirin. Bu arada kuyruk yağını bir tavanın içinde hafif ateşte eritmeye başlayın. Pirinçleri ve bulguru karıştırarak birlikte yıkayın. Kavrulmuş kuru soğanların içine, yumuşayan kuzu etlerini ilave edin. Erimiş olan kuyruk yağını da koyarak kavurmaya başlayın. Fırın tepsisinin içine bulgurla pirinç karışımını yayın. Bir kabın içinde nane, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Tepside bulunan malzemelerin üzerine kavrulan et karışımını yayın. Üzerine karıştırdığınız baharatları serpin. Tepsiye 3 su bardağı et suyu dökün. Ardından önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi koyun. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra büryan pilavı servise hazır hale gelecektir. Servis tabağına alarak, pilavı konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz. Bu pilavı ana yemek olarak ya da ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Büryan Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Paşa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6