Pilav Tarifleri ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav tarifleri seçeneği ile özel akşam davetlerinizde sulu yemeklerinizin yanına enfes pilavlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle pilav yapmayı bilmeyen veya farklı tarifler arayan kişiler için hazırlanmış ayrıntılı pilav tarifleri sayesinde pilav yapmak hiç de zor olmayacak.

Uludağ Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı Osmancık pirinç
  • 100 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay fincanı kestane
  • 1 çay fincanı haşlanmış kuşbaşı et
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 şeker kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane ince doğranmış havuç
  • 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 şeker kaşığı karabiber ve tuz

Uludağ Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine bir litre kaynar su ve 1 yemek kaşığı tuz ilavesi yapıp bekletelim. Bu aşamada pirinçlerin 10-15 dakika kadar beklemesi gerekir. Verilen süre içerisinde beklemiş olan pirinçleri süzgecin içerisine alalım ve üzerine su ilavesi yapıp birkaç kere yıkayalım. Ardından pilav tenceresinin içerisine önce sıvı yağ, ardından margarin ilavesi yapıp eritelim. Yağlar rengini değiştirdiğinde içerisine yıkadığımız pirinçleri ilave edelim ve kavurma aşamasına geçelim. Sürekli karıştırarak kavurduğumuz pirinçlerin içerisine tavada pişirilmiş ve ayıklanmış kestaneleri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Devamında kestanelerin yanına haşlanmış eti, havucu ve tuzu ilave edip bir iki karıştıralım ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 20 dakika kadar pilavımızı kısık ateşte pişirelim ve piştikten sonra kapağını 5 dakika kadar açmayalım. 5 dakika sonra tencereyi tezgâhın üzerine alalım ve baharatlar ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. İçeriği derin bir kalıp veya kâse alalım ve pilavı içerisine boşaltalım. Ardından servis tabağının üzerine ters çevirerek dağ şeklini verelim ve sofradaki yerine ulaştıralım.

Afiyet olsun.

Perde Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı Osmancık pirinç
  • 1 tane orta boy tüm tavuk
  • 1 su bardağı badem
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane kesme şeker

Hamuru İçin

  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 3 tane yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 fiske tuz

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Osmancık pirincimizi önce suyun altında yıkayalım ve ardından üzerine tuz ile sıcak su ilavesi yapıp bekletelim. Ardından tavuğu temizleyelim ve akan suyun altında iyice yıkayıp tencerenin içerisine alalım. Tavuğun üzerine sıcak su ilavesi yapalım ve tencerenin ağzını yarım kapatıp haşlamaya bırakalım. Haşlanmış olan tavuğu tencereden alalım ve soğuması için biraz bekletelim. Tavuk soğuması için bekletilirken biz de bu arada boş durmayalım ve hamurun yapım aşamasına geçelim. Unu öncelikle yoğurma kabına boşaltalım ve orta kısmını çukur şeklinde açalım. Açtığımız kısma verilen malzemeleri ekleyelim ve yoğurmaya geçelim. Hamurun kıvamı biraz sert olacaktır; bu aşamada kıvamını açmak için su kullanmamanız gerekir. Hamurun yoğrulma aşaması bitince buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için beş dakika kadar bekletelim. Bu arada bademleri küçük bir tencerenin içerisine sıcak su ilavesi ile alalım ve kaynatalım. Kabukları çatlayıp dağılmaya başlayınca bademleri sudan çıkartalım ve kabuklarını soyalım. Pilavın pişeceği kalıbın içerisini margarin ile iyice yağlayalım ve bademleri güzel bir şekil oluşturarak yağların üzerine yapıştıralım. Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından alalım ve merdane ile açalım. Bu aşamada kullanacağınız kalıbın büyüklüğü çok önemli. Ama siz ne olur ne olmaz hamuru biraz büyük açın ve kalıbın içerisine yerleştirin.

Kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayıp bir tencerenin içerisine alalım ve yağ ilavesi ekleyip kavurmaya başlayalım. Soğanların üzerine ayıklanmış bademleri ve yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurma işlemini beş dakika kadar sürdürelim. Devamında soğumuş olan tavuğu didikleyin ve pirinçlerin içerisine alıp 2 dakika daha kavuralım ve ardından sıcak tavuk suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. 10 dakika kadar suyu çekmesi için pilavın kapağını açmayalım ve piştikten sonra hafif ılıması için bekletelim. Ilımış olan pilavı hamurun içerisine boca edelim ve kenarlara taşan hamuru da orta birleştirip tencereyi fırına gönderelim. Fırın içerisinde hamurun etrafı kızarana dek pilavı pişirelim ve ardından servis tabağının üzerine ters çevirip kalıbın içerisinden perde pilavımızı dikkatli bir şekilde çıkartalım ve şeklini bozmadan sunum yapalım.

Asya Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç
  • 200 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Asya Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri sıcak suyun altında rengi değişene dek yıkayalım ve ardından kaynar suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletelim. Pirinçler suda beklerken biz de bu arada pilavın pişeceği tencerenin içerisine yağı ekleyelim ve ardından ince kıyım yapılmış soğanları ilave edip hafif şekilde kavuralım. Sonrasında soğanların yanına eti de ilave edelim ve kavurma işlemini bir müddet daha sürdürelim. Akabinde etlerin yanına uzun, uzun doğranmış havucu, kuş üzümünü ve küp doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım ve ardından sıcak su ilavesi yapıp etlerin pişmesini sağlayalım. Etler yeteri kadar pişince sıcak suda bekleyen pirinçleri tencerenin üzerine alalım ve karıştırmadan pirinçlerin üstüne geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve bu şekilde pişmeye bırakalım. Pirinçler pişince ocağın altını kapatalım ve tencereyi bir beze sarıp 10 dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenmiş olan Asya pilavımızı servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pilav Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6