Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur pilav tavuklu, Bulgur pilavı tavuklu iken daha başka bir lezzete bürünmektedir. Farklı bir tat eşsiz bir görünüme sahip olan bulgur pilavı tavuklu sofralara her sunulduğunda severek ve beğenilerek yenen bir pilav türü olmuştur. Her yaştan büyük, küçük herkesin severek yediği bulgur pilavı tavuk eşliğinde çok daha iştah kabartıcıdır. Ana yemeklerin yanında sıkça rastlanan bulgur pilav tavuklu sağlığa da faydası ile bilinmektedir. Bulgur ve tavuğun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini saymakla bitiremeyiz herhalde. Klasikleşmiş bir tat olmasına rağmen yine de her zaman sofralarda görmek istediğimiz bulgur pilavı tavuklu Türk mutfağında apayrı bir yere sahiptir. Ülkemizde oldukça sevilmektedir. Bulgur pilavını tavuklu bir şekilde denemeyen herkese bu eşsiz lezzeti tavsiye ederiz mutlaka denemelisiniz.

Bulgur pilavı tavuklu için gerekli malzemeler
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 3 tane süs biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 tane orta boy domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Bulgur pilavı tavuklu nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol su ile iyice yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Teflon bir tava içerisine koyun ve pişmeye bırakın. Tavanın kapağını kapatarak kendi suyunu salıp tekrar suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında soğanı soyup küp-küp doğrayın. Sarımsak ve süs biberini de soğan içerisine katarak pişen tavuğun içine ekleyin. Hep beraber tüm malzemeleri ara ara karıştırarak kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Sonra tereyağını ve zeytinyağını ekleyin. Bir süre yağla beraber kavurduktan sonra domatesleri soyun ve tavuk içerisine yine küp-küp doğrayın. Domatesler eklendikten sonra bir süre daha kavrulan tavuk içerisine domates salçası ve biber salçası da eklenir. Son olarak tavuk içerisine bir miktar su ekleyin ve suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra baharatları tuzu ve bulguru ekleyin. Şimdi pilav tenceresinin kapağını kapatın ve ocağı yarım ışık yapın. Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tencerenin ağzı kapalı bir şekilde dinlenmesine müsaade edin. 5-10 dakika pişen pilav dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Bulgur pilavı tavuklu artık hazır.

Afiyet olsun.

Bulgur Pilavı Tavuklu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6