Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli bulgur pilavı tarifini beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bulgur pilavının malzemelerini zenginleştirerek, bu tarif gibi daha besleyici ve lezzetli bir pilav hazırlayabilirsiniz. Bulgurun faydalarının yanında sebzelerin yararlı özelliklerini pilavınıza katmış olursunuz. Özellikle yaz aylarında arzu ettiğiniz sebzelerle pilavı çeşitlendirebilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ana yemeklerin yanında ve tek başına tüketilen pilav çeşitleri sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında aranan besinlerdir. Yaşamınızda değişiklik yapmak istediğinizde pirinç pilavının yerine tercih edeceğiniz bulgur pilavı sağlıklı olmanıza yardımcı olacaktır. İyi ve lezzetli bir bulgur pilavı pişirmek için verilen ölçülere uymanız ve pilavı taze ve sıcak olarak tüketmeniz gerekir. Bulgur pilavı pişirirken pirinç pilavında olduğu gibi ister kavurma ister suyun içine koyma yöntemini kullanabilirsiniz. Pilavın içine koyacağınız su ölçüsü de 1 bardak bulgur için, 2 bardak su olmalıdır. Bugün hazırladığımız sebzeli bulgur pilavını kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 su bardağı kalın taneli pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 100 gram kültür mantarı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küçük konserve haşlanmış mısır
  • 1 adet et bulyon
  • Yeteri kadar tuz ve kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için önce sebzeleri yıkayarak istediğimiz boyutlara getirmemiz gerekiyor. Önce çarliston biberleri ortadan bölerek içindeki çekirdekleri ve beyaz kısımlarını temizleyelim. Kırmızı bibere de aynı işlemi uygulayalım. Çarliston biberi ve kırmızı biberi küçük olarak doğrayalım. Kuru soğanı da aynı şekilde yemeklik doğrayalım. Kullanacağımız pilav tenceresinde sızma zeytinyağını ve tereyağını koyup kızdıralım. İçine doğramış olduğumuz kuru soğanı ve biberleri atalım. Bunları bir süre kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu sırada konserve mısırı süzgeçte süzerek bol suda yıkayalım. Mısırları tenceredeki malzemenin içine atalım. Malzemeler kavrulurken kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp biçimde doğrayalım. Bunları da tenceredeki malzemelerle buluşturalım. Domatesler suyunu çekerken mantarları yıkayarak ince bir şekilde dilimleyelim. Bunları da tencerenin içine atalım. Şimdi bulgurumuzu ayıklayıp yıkayarak tencerenin içine koyalım. Kısa bir süre kavurduktan sonra içine sıcak suyunu ilave edelim. Malzemelerin içine tuzu, baharatları ve et bulyonu koyarak ocağın altını en kısığa getirelim. En son olarak pilavı karıştırarak ağzını kapatalım. Suyunu çeken pilavın üzerine bir kâğıt havlu ya da temiz bir bez koyarak demlenmeye bırakalım. 10 dakika kadar demlenen sebzeli bulgur pilavını konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri