Tavuklu Pilav Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Pilav Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Çeşitleri

Tavuklu pilav çeşitleri, bir aşçının hayal gücü ile sınırsızdır. Çünkü hazırlanabilecek her türlü pilava tavuk eklenebilir ve tavuk, pilava daima çok yakışır. Örneğin, taze fasulyeli pirinç pilavı yaptığınızda, buna tavuk eklediğinizde taze fasulyeli tavuklu pilav yapmış olursunuz. Çeşitli sebzeler katılarak birçok sebzeli pilav çeşidi hazırlanabilir. Havuçlu, bezelyeli, mantarlı, portakallı, yeşil mercimekli, patlıcanlı gibi birçok sebzeli pilav çeşidi mevcuttur ve bunların hepsine tavuk eklenebilir. Liste ne kadar genişletilirse tavuklu pilav çeşitleri de o kadar çoğaltılmış olur. Şimdi en çok bilinen tavuklu pilav çeşitlerini başlıklar halinde inceleyelim.

  • Bulgurlu tavuklu pilav
  • Bulgurlu nohutlu tavuklu pilav
  • Bulgurlu salçalı tavuklu pilav
  • Bulgurlu salçalı nohutlu tavuklu pilav
  • Pirinçli tavuklu pilav
  • Pirinçli nohutlu tavuklu pilav
  • Pilav üstü kızarmış tavuklu pilav
  • Sebzeli tavuklu pilav

Tavuklu pilav, bulgurlu ya da pirinçli, salçalı ya da salçasız, nohutlu ya da nohutsuz, pilav üstü kızarmış tavuk gibi birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Nasıl yapılırsa yapılsın, tavuklu pilav gerçekten de Türk ve Arap mutfağının baş tacıdır. Masal filmlerinde sofrayı her zaman kızarmış tavuklu pilav süsler, filmin karakterleri büyük bir iştahla sofrayı adeta silip süpürürler. Peki, insanların tavuklu pilavları bu kadar çok sevmelerinin sebebi ne olabilir? Bunun için her damak tadına uygun, çok çeşitli tariflerin bulunması denilebilir. Şimdi aklıma gelen bulgurlu tavuklu pilav çeşidinin tarifini yapalım.

Bulgurlu Tavuklu Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet süs biberi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı baş bulgur
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Göğüs etini küp küp doğradıktan sonra yapışmaz tavada suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sıvı yağ, ince ince doğranmış biberler ve soğan ekleyin. Soğan pembeleşince salçayı ekleyip kavurun, ardından suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra bulgur ve tuzu ekleyin. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Servis esnasında kimyon ve karabiberi servis tabağına serpiştirin.

Aynı yemeği salça, soğan ve biber katılmadan pişirirseniz bulgurlu sade tavuklu pilav olur ve farklı bir tat ortaya çıkar. İsteğe bağlı olarak haşlanmış nohut eklenebilir. Nohut, hem bulgurla hem de pirinçle yapılan çeşitlere çok yakışır. Herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Esin

12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuklu pilav çeşitlerinin bu kadar çok olması ve her damak tadına hitap etmesi sıkıcılığı önler mi? Mesela, taze fasulyeli tavuklu pilavı denemeyen var mıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Esin,

Tavuklu pilav çeşitlerinin bu kadar fazla olması ve her damak tadına hitap etmesi gerçekten de sıkıcılığı önler. Herkesin farklı zevkleri ve tercihleri olduğu için çeşitli tarifler, yemekleri daha ilgi çekici hale getirir. Taze fasulyeli tavuklu pilav gibi farklı kombinasyonlar, alışılmışın dışında lezzetler denemek isteyenler için harika bir seçenek olabilir. Bu çeşitlilik yemek yapmayı ve yemeyi daha keyifli kılar.

Sevgiler,
Asistan

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri