Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli pilav, son derece hafif, kalorisi düşük ve lezzetli bir pilav türüdür. Pilavı yaparken içine koyacağınız sebzeleri damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz. Önemli olan sebzelerin pirincin pişme süresine uygun olarak hazırlanmasıdır. Kaliteli bir pirinç seçmeli ve ölçülere uymalısınız. Böylece hazırladığınız pilavın kıvamı ve lezzeti mükemmel olacaktır. Pilavınızı uygun yemeklerle sunmanız, pilavınızın sunuş şekliniz beğenilmesine katkı sağlayacaktır. Pilavı pişirirken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Sadece ocağın altını kapatırken, hafifçe havalandırmanız yeterlidir. Pirinçlerin ezilmemesi gerekir. Tane tane görünümlü bir pilav için bunlara önem veriniz. Pilav için verdiğimiz ölçülere uymaya çalışın. Pilav son derece kolay bir şekilde pişirmesine rağmen, ölçüleri uygun olmadığı takdirde emekleriniz boşa çıkacaktır. Lapa ya da sert pişmiş bir pilav ortaya çıkacaktır. Lezzetli ve kıvamında bir pilav için kaliteli bir pirinç ve ölçülere uymak yeterlidir. Şimdi sizler için hazırladığımız sebzeli pilavı, birlikte pişirmeye başlayalım.

Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu veya sebze suyu
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı konserve ya da dondurulmuş bezelye
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri akan suyun altında nişastasının gitmesi için iyice yıkamalısınız. Bu esnada pirinçleri kırılmaması için, hırpalamamaya çalışın. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine yapışabilir ve kolay kırılabilir. Bu yüzden iyi yıkamalı ve fazla ezmemelisiniz. Daha sonra pirinçleri tuzlu ve ılık suyun içinde kabartın. Havucu küp şeklinde doğrayın. Tencerede az suyun içinde doğradığınız havuçları ve dondurulmuş bezelyeleri hafif yumuşayana kadar pişirin. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Pirinçlerin rengi mat beyaz olana kadar, tahta kaşıkla tek yöne doğru karıştırarak kavurun. Ardından içine pişirdiğiniz havuçları, bezelyeleri ve mısır konservesini ilave edin. Et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Et suyunun kaynar olması gerekiyor. Ocağın altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez kapatarak pilavı on dakika kadar dinlendirin. Ardından uygun bir ana yemekle birlikte servis tabağında konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları
  • Pilavın daha lezzetli olması için et suyu yerine sebze suyu kullanabilirsiniz.
  • Pilavın içine ekleyeceğiniz sebzeleri çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, kırmızı biber ve yeşil biber ekleyerek daha renkli bir pilav elde edebilirsiniz.
  • Pilavı pişirirken kapağı sık sık açmamaya özen gösterin, bu buharın dışarı çıkmasını engeller ve pilavın daha iyi pişmesini sağlar.
Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Canan

12 Nisan 2024 Cuma

Normal pilavı pek sevmiyorum ama sebzeli pilav benim en sevdiğim pilav türlerinden biri. Sebzeli pilav içerisinde bulunan sebzelerin haricinde farklı sebzeler de ekleyebilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii ki Canan Hanım, sebzeli pilava dilediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin, kırmızı biber, bezelye, mantar veya mısır gibi sebzelerle pilavınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri