Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benzemektedir. Keşkek tarifinin lezzetini bilenler, bu pilavı beğeneceklerdir. Pilavın içinde bulunan aşurelik buğday, önceden ıslatılmadan su ilavesiyle pişirilmektedir. Aşurelik buğdayın yeteri kadar yumuşaması, pilavın yapımı için yeterli gelmektedir. Buğday pilavın içinde ne yumuşak ne de diri olmalıdır. Pilavın üzerine ilave edilen tereyağının fazla yakılmadan, rengi hafif kahverengiye dönüşünce pilavın üzerine dökülmesi gerekiyor. Bu detay pilavın lezzetine katkı sağlıyor. Sizlere tavukla hazırlanmış dövme pilavı tarifi hazırladık. Pilavı et veya sebze yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz diğer malzemelerle kendiniz yapabilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavın yapımına başlayalım.

Dökme pilav için gerekli olan malzemeler
  • 1 su bardağı aşurelik buğday (Dövme)
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram tavuk budu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 4-5 bardak su
Dökme pilav nasıl yapılır?

Aşurelik buğdayı tavuk butlarıyla birlikte düdüklü tencerenin içinde, tuz ilave ederek pişirin. Arzu ederseniz buğdayı daha önceden kabarması için ıslatabilirsiniz. Buğdayları yarım saat bu şekilde haşlamanız yeterlidir. Daha sonra düdüklü tencerenin içinden, tavuk butlarının kemikleri ayıklayın. Tavuk etlerini yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. Haşlanan dövmelerin üzerine daha önce haşlanmış olan nohutların kabuklarını soyarak koyun. Üzerine az miktarda tavuk suyu ilave ederek, kısa bir süre kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini karabiberle harmanlayın. Pişen dövmeleri servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini sıralayın. Tereyağını tavanın içinde dediğimiz gibi yakmadan rengi kahverengine dönecek kadar kızdırarak, dövme ve tavukların üzerine gezdirin. Tereyağını bol tutarsanız, pilavınız daha lezzetli olacaktır. Pilavınızı yeşil salata, yufka ekmeği, turşu ve yanında şalgam suyuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Dövme Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6