Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli pilav, özel günlerde sofraların baş tacı olarak hazırlanan pilav türlerinden biridir. Özellikle köy düğünlerinin vazgeçilmez pilav çeşidi olarak tanınmıştır. İçine koyulan malzemelerin zenginliği bu pilavın tam bir düğün pilavı olarak benimsenmesine sebep olmuştur. Pilavın malzemesinde et bulunduğundan, oldukça doyurucu bir yemektir. Bazı yörelerde ana yemek olarak tüketilmektedir. Pilavda kullanacağınız etin yumuşak ve sinirsiz olmasına dikkat etmelisiniz. Pilav yumuşak olduğundan, etin sert olmaması gerekir. Birbiriyle uyum sağlamaları gerekir. Kuzu eti kullandığınızda özellikle but eti tercih etmelisiniz. Her zamanki gibi pirinci önceden kabartarak, pilavı pişirmelisiniz. Dilerseniz sizler için hazırladığımız pilavın yapımına beraber başlayalım.

Etli pilav için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • Tane karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Etli pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamaya başlamadan pirinçleri yıkayalım. Ilık ve tuzlu suda pirinçleri yarım saat kadar bekletelim. Bu şekilde kabaran pirinçlerin tane tane olmasına yardımcı olacağız. Kuzu etlerini de tencerenin içinde haşlamaya başlayalım. Kuru üzümleri ise ılık suyun içine koyalım. Bu arada kuru soğanları çok ince yemeklik doğrayalım. Tencerenin içine tereyağını koyalım. Kızdıktan sonra, kabarmış olan pirinçleri süzerek içine atalım. Tencereye yeni bahar ve tuz ilavesi yaparak, pirinçleri mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Bu arada haşlanmış olan nohutların kabuklarını soyalım. Bu arada tencerenin içinde haşlamış olduğumuz kuşbaşı kuzu etlerini suyun içinden alarak, soğanların üzerine ilave edelim. Kabukları soyulmuş nohutları ve kuru üzümleri de tenceredeki malzemelerin üzerine ilave edelim. Tane karabiberleri ve toz karabiberi tencereye koyalım. Sıcak et suyunu ilave ederek, ateşin altını kısalım. Pirinçler suyunu çektikten sonra, pilavı ocaktan alalım. Üzerine kâğıt havlu örterek, on dakika kadar dinlendirelim. Servis tabaklarına kaseyle şekil vererek, etli pilavı konuklarımıza ikram edelim. Etli pilav isterseniz tek başına bile sunabileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir pilavdır.

Afiyet olsun.

Etli Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6