Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Pilav, tavuklu pilav her yaştan herkesin severek yediği yemeklerin başında gelmektedir. Oldukça besin değeri yüksek olan tavuklu pilav ayrı şekilde pişirilebileceği gibi, aynı zamanda fırında birlikte de pişirilebilir. Aslında tencerede ayrı tavuk suyu ile pilav pişirildikten sonra üzerine tavuk ilave edilip tüketilmesi ile aynı anlama geliyor. Çünkü fırında tavukta aynı şekilde önce tavuk haşlanıyor, fırın kabına pirinçler ekleyip ve üzerine tavuk parçaları ilave edilerek pişiriliyor. Ancak fırında hazırlanan tavuklu pilav çok daha lezzetli oluyor. Yapımı oldukça pratik olan bu lezzetli ikiliyi tavuk ve pilavı mutlaka fırında pişirerek denemelisiniz. Ayrıca beyaz et protein açısından pirinçte nişasta bakımından zengin olan besinlerdir. Hem çok lezzetli hem de kolay hazırlanan bu yemeği evinize gelen misafirlere ya da sevdiklerinize hazırlayarak akşam yemeklerinde masanızda bulundurabilirsiniz. Özellikle fırında pişen tavuklu pilavın tadına kesinlikle doyamayacaksınız.

Fırında Tavuklu Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 adet bütün tavuk,
  • 8 su bardağı su
  • 4 su bardağı baldo pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kaynamış sıcak su
Fırında Tavuklu Pilavın Nasıl Yapılır?

İlk önce bütün olan tavuğumuzu güzelce yıkayalım ve ardından parçalara ayırarak düdüklünün içerisine alalım. Daha sonra tavuğun üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra orta kıvamda olacak şekilde haşlayalım. Tavuklar düdüklüde haşlanırken çok haşlamayın, çünkü fırında da pişeceğini unutmayın. Eğer köy tavuğu ile yaparsanız çok daha lezzetli oluyor. Pilavlık baldo pirinci iyice yıkayalım ve yemeğimizi pişireceğimiz fırın kabının tabanına eşit olacak şekilde yayalım. Orta derecede haşlanmış olan tavukları fırın kabındaki pirinçlerin üzerine yayalım. Tavukları haşladığımız suyunun içerisine tuzunu ilave edelim ve fırın kabının içine dökelim. Tarifteki gibi 8 su bardağı suyun tamamlanması için üzerine kaynamış sıcak su ekleyelim. Önceden 180 ya da 200 derecede ısıtılmış olan fırında pirinçler tamamen suyunu çekinceye kadar pişirelim. Fırında tavuklu pilav piştikten sonra servis tabağına alalım. En son işlemde üzerine karabiberini serpelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Tavuklu Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6