Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Osmanlı Pilavı

Osmanlı Pilavı

Osmanlı pilavı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş sayısız yemek türlerinden biridir. Osmanlı mutfağı üç kıtadan oluşan kültürüyle yemek konusunda da bir başarı sağlamıştır. Kullandıkları malzemelerden, pişirme yöntemlerine kadar yemek çeşitlerinde bir zenginlik bulunmaktadır. Mutfak kültürleri topraklarında zengin bitki örtüsü, zengin deniz ürünleri ve verimli topraklarla daha fazla zenginleşmiştir. Bunlar kuşalar boyu aktarılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Bizde sizlere güzel bir Osmanlı pilav tarifi hazırladık. Zengin içeriğiyle özel günlerinizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz bu geleneksel pilav tarifimizi, birlikte hazırlamaya başlayalım.

Osmanlı pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 500 gram pilavlık pirinç
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 50 gram sade yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet adaçayı yaprağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam merzenguş otu
  • 1 fiske cevz-i bevva
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 150 gram pastırma
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yeteri kadar et suyu

Osmanlı pilavı nasıl yapılır?


Pilavı hazırlamak için önce bezelyeyi tuzlu suda diriliğini kaybetmeden haşlayalım. Pirinci yıkayarak, ılık ve tuzlu suyun içinde kabartalım. Bir güvecin içine sızma zeytinyağını ve sade yağı koyalım. Yağlar kızdıktan sonra içine kuru soğanı ince doğrayarak atın. Kavrulan soğanların içine kıymayı ve kıydığınız pastırmayı atın. İçine tuz ve karabiberi ilave edin. Daha sonra bir yemek kaşığı et suyu ile erittiğiniz domates salçasını, kekik, adaçayı, merzenguş, cevz-i bevva ilave edilerek, malzemeler pişirilmeye devam edilir. Ardından bezelyeler ilave edilir. Güveçteki malzemeler ara sıra karıştırılmalıdır. Başka bir tencerede kabarttığınız pirinci süzerek, sade yağla kavurarak, içine et suyunu ve tuzu ilave ederek, pilavı hazırlayın. Pilavı demlendirip, güzel bir servis tabağına alın. Üzerine güveçte hazırladığınız malzemeyi dökün. Kaşar peyniri rendesini serpiştirerek, konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Konuklarınız Osmanlı pilavını tadarak, eski günlerin muhteşem lezzetini öğrenecektir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.01.2024 01:39:39
Osmanlı Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Osmanlı Pilavı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Osmanlı Pilavı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024