Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı pilavı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş sayısız yemek türlerinden biridir. Osmanlı mutfağı üç kıtadan oluşan kültürüyle yemek konusunda da bir başarı sağlamıştır. Kullandıkları malzemelerden, pişirme yöntemlerine kadar yemek çeşitlerinde bir zenginlik bulunmaktadır. Mutfak kültürleri topraklarında zengin bitki örtüsü, zengin deniz ürünleri ve verimli topraklarla daha fazla zenginleşmiştir. Bunlar kuşalar boyu aktarılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Bizde sizlere güzel bir Osmanlı pilav tarifi hazırladık. Zengin içeriğiyle özel günlerinizde konuklarınıza ikram edebileceğiniz bu geleneksel pilav tarifimizi, birlikte hazırlamaya başlayalım.

Osmanlı pilavı için gerekli olan malzemeler
  • 500 gram pilavlık pirinç
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 50 gram sade yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet adaçayı yaprağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam merzenguş otu
  • 1 fiske cevz-i bevva
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 150 gram pastırma
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yeteri kadar et suyu
Osmanlı pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce bezelyeyi tuzlu suda diriliğini kaybetmeden haşlayalım. Pirinci yıkayarak, ılık ve tuzlu suyun içinde kabartalım. Bir güvecin içine sızma zeytinyağını ve sade yağı koyalım. Yağlar kızdıktan sonra içine kuru soğanı ince doğrayarak atın. Kavrulan soğanların içine kıymayı ve kıydığınız pastırmayı atın. İçine tuz ve karabiberi ilave edin. Daha sonra bir yemek kaşığı et suyu ile erittiğiniz domates salçasını, kekik, adaçayı, merzenguş, cevz-i bevva ilave edilerek, malzemeler pişirilmeye devam edilir. Ardından bezelyeler ilave edilir. Güveçteki malzemeler ara sıra karıştırılmalıdır. Başka bir tencerede kabarttığınız pirinci süzerek, sade yağla kavurarak, içine et suyunu ve tuzu ilave ederek, pilavı hazırlayın. Pilavı demlendirip, güzel bir servis tabağına alın. Üzerine güveçte hazırladığınız malzemeyi dökün. Kaşar peyniri rendesini serpiştirerek, konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Konuklarınız Osmanlı pilavını tadarak, eski günlerin muhteşem lezzetini öğrenecektir.

Afiyet olsun.

Osmanlı Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6