Erişte Pilavı Erişte pilavı, erişte ile yapılan ve özellikle ev yapımı erişte ile hazırlandığında oldukça lezzetli olan bir pilav çeşididir. Erişte pilavının yapımında eriştenin kavrularak pişirilmesi, pilavın mis gibi bir kokuya sahip olmasına katkıda bulunur. Bu kolay ve hızlı tarif, mutfakta fazla vakit geçirmek istemeyenler için idealdir. Biz tarifte ev yapımı erişte kullandık, ancak dilerseniz hazır erişte de kullanabilirsiniz. Anadolu'nun pek çok yöresinde, erişte kışlık tüketim için evlerde hazırlanmaktadır. Hazır erişteyi ise marketlerde bulmak oldukça kolaydır. Çorbalardan makarnalara kadar pek çok tarifte kullanılan erişte, içeriğindeki yumurta gibi malzemelerle oldukça lezzetli bir hale gelir. Bu nedenle erişte pilavını beğeneceğinizi düşünüyoruz. Haydi, erişte pilavını birlikte hazırlayalım. Erişte Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Erişte Pilavı Nasıl Yapılır? Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını koyun. Yağlar kızdıktan sonra içine ev eriştesini ekleyin. Erişteler kahverengiye gelene kadar kavurun. Daha sonra ölçülü sıcak suyu ilave edin ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak, ocağın altını kısın. Erişteler suyunu çekene kadar pilavı pişirin. Pilav piştikten sonra üzerine kağıt bir havlu örterek dinlenmeye bırakın. Son olarak, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek konuklarınıza ikram edin. Afiyet olsun Ekstra Bilgiler Erişte pilavına farklı bir aroma katmak isterseniz, kavurma aşamasında tereyağına bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, erişte pilavına ceviz veya fındık gibi kuruyemişler de ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Erişte pilavı, et veya tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edilebilir. Erişteyi daha besleyici hale getirmek için sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, kavurma aşamasında ince doğranmış havuç veya biber ekleyebilirsiniz. |