Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye pilavı, arpa şehriye ve tel şehriye kullanılarak hazırlanan pilav türüdür. Şehriyeyi bazen pilavın içinde pirinçle birlikte kullansak ta, tek başına yapılan pilavını da severek yiyeceksiniz. Hele kavrularak yapıldığında, pilava verdiği aroma daha güzel olmaktadır. Makarnanın malzemesinden yapıldığından, bu pilavı yaparken kullanacağınız su miktarı bir ölçü arpa şehriye için, iki ölçü su ya da et suyu olmalıdır. Bunu kullanırsanız, pilavınız tam kıvamında olacaktır. Bu pilavı yaparken iri boyda arpa şehriye tercih etmenizi tavsiye ederiz. Çok farklı malzemelerle pilavınızı hazırlayabilirsiniz. İçine domates, peynir, tavuk gibi malzemeler koyabileceğiniz gibi, sade bir şehriye pilavı da pişirebilirsiniz. Sizlere tavuk ve domatesle hazırlanmış bir tarif hazırladık. Şimdi birlikte pilavımızı pişirelim.

Arpa şehriye pilavı için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Arzu edilen miktarda kırmızı pul biber
Şehriye pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için, önce tavuk göğsünü haşlayalım. Haşlama suyuna biraz tuz atalım. Böyle daha lezzetli haşlanacaktır. Daha sonra süzgece koyarak suyunu süzdürelim. Daha sonra küçük küpler şeklinde doğrayalım. Yemeklerinizin içinde kullandığınız malzemelerin hepsinin yakın boylarda doğranmasına dikkat ederseniz, yemeklerin görünümü ve lezzeti daha güzel olur. Bunu her türlü yemekte dikkate almanızı öneririz. Daha sonra pilav tenceresinde tereyağını eritelim. İçine arpa şehriyeleri atalım. Şehriyelerin renkleri biraz kahverengine dönene kadar kavuralım. Sonra rendelenmiş domatesleri içine atalım. Kavurmaya devam ederken karabiberi, tuzu ve kırmızı pul biberi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince malzemelere sıcak suyu ilave edelim. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çeken pilavın demlenmesi için ağzına temiz bir bez örterek bekletelim. Böylece tane tane olmuş bir şehriye pilavı hazırlamış olacaksınız. Şimdi şehriye pilavını sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Şehriye Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6