Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı

Şehriye pilavı, arpa şehriye ve tel şehriye kullanılarak hazırlanan bir pilav türüdür. Şehriyeyi bazen pilavın içinde pirinçle birlikte kullansak da, tek başına yapılan şehriye pilavını da severek tüketebilirsiniz. Özellikle kavrularak yapıldığında, pilava verdiği aroma daha belirgin ve lezzetli olmaktadır. Şehriye makarna malzemesinden yapıldığından, bu pilavı yaparken kullanacağınız su veya et suyu miktarı önemlidir. Genellikle bir ölçü arpa şehriye için iki ölçü su veya et suyu kullanılması tavsiye edilir. Bu oran pilavın kıvamında olmasını sağlar. Bu pilavı yaparken iri boyda arpa şehriye tercih etmenizi öneririz. Şehriye pilavını farklı malzemelerle hazırlayabilirsiniz. İçine domates, peynir, tavuk gibi malzemeler koyabileceğiniz gibi, sade bir şehriye pilavı da pişirebilirsiniz.

Arpa Şehriye Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Arzu edilen miktarda kırmızı pul biber

Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavı hazırlamak için, önce tavuk göğsünü haşlayalım. Haşlama suyuna biraz tuz ekleyelim, böylece tavuk daha lezzetli olacaktır. Daha sonra tavuğu süzgece koyarak suyunu süzdürelim ve küçük küpler halinde doğrayalım. Yemeklerde kullandığınız malzemelerin hepsinin benzer boyutlarda doğranmasına özen gösterirseniz, yemeğin görünümü ve lezzeti daha güzel olur. Bu ilkeyi her türlü yemekte dikkate almanızı öneririz.

Sonrasında, pilav tenceresinde tereyağını eritelim. İçine arpa şehriyeleri ekleyelim ve şehriyelerin renkleri kahverengine dönene kadar kavuralım. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Domatesler suyunu çekerken karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edelim. Domatesler tamamen suyunu çekince, sıcak et suyunu ekleyelim. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyu çeken pilavı demlenmesi için ağzına temiz bir bez örterek bekletelim. Böylece tane tane olmuş bir şehriye pilavı hazırlamış olacaksınız. Şimdi şehriye pilavını sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri