Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli pilav, her yaştan insan için enerji kaynağı olacak ve uzun yaşamın sırlarından biri olan kestaneyle hazırlanan bir pilav tarifidir. Kolesterolü düşüren, vücuda zindelik veren, kan dolaşımını düzenleyen, basur ve varis oluşumlarında ve daha pek çok sağlık sorununa faydalı olan kestaneyi çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi, bizim yaptığımız gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yemeklerin hem içinde hem de garnitür olarak kullanılabilir. Sizlerle birlikte kestaneli pilav yapımına başlayalım.

Kestaneli pilav için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • 12-14 adet kestane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet dere otu
  • Yeteri kadar tuz
  • Tane karabiber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 100 gram kadar kabuğu soyulmuş badem
Kestaneli pilav nasıl yapılır?

Pilav hazırlığına tavuk butları haşlayarak başlayalım. Tencereye su, bir miktar tuz ve tane karabiber koyarak, tavuk butları içinde haşlayalım. Haşlanan tavuk butları soğuduktan sonra kemiklerini çıkararak, irice parçalara ayıralım. Bu arada kestaneleri suyun içinde haşlayalım ve kabuklarını soyalım. Kestanelerin fazla haşlanmamasına dikkat edelim. Pirinçleri de içine biraz tuz koyduğumuz ılık suda kabartalım. Tencerenin içinde önce havucu rendeleyerek kavuralım. Ardından pirinçleri süzerek, yağda renkleri şeffaflaşana kadar kavuralım. Şimdi pilavı hazırlayacağımız tencereyi alalım. Tencerenin fazla derin olmamasına ve fazla yayvan olmamasına dikkat edin. Tencerenin en alt bölümüne kestaneleri koyalım. Üzerine tavuk etlerini ve kabuğu soyulmuş olan bademleri yerleştirelim. Bu malzemelerin üstüne kavurmuş olduğunuz havuçlu pirinçleri yerleştirelim. Pilavın tuzunu ve et suyunu ilave edelim. Ateşin altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Pilav piştikten sonra, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirelim. Bu arada pilavın altını tutturmayın. Dinlenmiş olan kestaneli pilavı servis tabağının içine ters çevirelim. Pilavınız hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle harika olacaktır. Konuklarınızda ikram edeceğiniz bu pilavı beğeneceklerdir. Pilavdan parçalar keserek servis edebilirsiniz. Bu pilavı tek başına servis edebileceğiniz gibi, özel günlerde ana yemeğin yanında sunabilirsiniz. Kestane ve pilav birbirine yakışan besinlerdir. Özellikle kış aylarında bu pilavı sıkça yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kestaneli Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6