Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem pilavı, Kahramanmaraş mutfağına özgü pilav türüdür. Osmanlı mutfağı ve İran mutfağında da yer alan bir pilavdır. İçinde bulunan zengin malzemesiyle, özel günlerin menüsünde bulunabilecek bir tariftir. Pirincin et ve baharatlarla buluşması olarak tarif edilebilir. Özellikle safran ve zencefil bu pilavın vazgeçilmezleridir. Bu pilavı bizim tarifimizdeki gibi yapabilirsiniz. Arzu ederseniz iç malzemesini pilavdan ayrı pişirerek, servis anında üzerine koyabilirsiniz. Şimdi birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.

Acem pilavı için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu ya da sade su
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Zencefil, safran
  • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
  • Yeterince tuz
Acem pilavı nasıl yapılır?

Önce pirinci akan suda yıkayarak, tuzlanmış sıcak suda kabartalım. Kuş üzümlerini yıkayın ve saplarını ayıklayın. Ilık suya koyarak kabarmalarını sağlayın. Kabuklarını ayıkladığınız kakulelerin tohumlarını toz haline getirin. Pilavı pişireceğiniz tencerede tereyağın yarısını koyarak, kuşbaşı etleri kavurmaya başlayın. Altını kısarak, etin kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çektikten sonra, kuru soğanları çok küçük yemeklik doğrayın. Etlerle birlikte kuru soğanları kavurun. İçine bir bardak sıcak su ilave ederek, etlerin iyice pişmesini sağlayın. Suyunu çekip etlerin iyice pişmesinden sonra, içine kuş üzümlerini, çam fıstığını, tuzu ve baharatları ilave edin. Havucu ince jülyen ya da rendeleyerek ilave edin. Bu malzemeleri biraz kavurduktan sonra, içine 2 bardak sıcak et suyunu ya da sade suyu ilave edin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencerenin içine koyun. Kalan tereyağını ilave edin. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekip pişmesini bekleyin. Tenceredeki malzemeler altta kalarak, üzerinde pilavın kalmasını sağlayın. Suyunu çeken pilavı hiç karıştırmayın, tencerenin ağzına kâğıt havlu kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın. Daha sonra servis aşamasında pilav tenceresinin üzerine geniş bir servis tabağını kapatarak, etlerin üzerinde olduğu güzel bir acem pilavı görüntüsünü sağlayın. Şimdi acem pilavını konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Acem Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6