Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Milföylü Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Perde Pilavı

Milföylü perde pilavı, özel günlerde ve davetlerde sunabileceğiniz, tek porsiyonlar halinde hazırlayabileceğiniz farklı ve lezzetli bir pilav tarifidir. Farklı sunumuyla dikkat çeken bu yemek, zengin malzemeleriyle de misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır. İçeriğinde bulunan çeşitli malzemeler, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamaya yardımcı olur. Misafirlerinize şık bir tabak sunarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Milföylü perde pilavını, normal pilav ya da tavuklu pilav olarak hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi bulgur pilavı çeşitleriyle de deneyebilirsiniz, ancak pirinç pilavı ile yapılmasını öneririm. Bu özel yemeği daha fazla bekletmeden sizlerle paylaşalım. Israrla denemenizi tavsiye ettiğim porsiyonluk milföylü perde pilavının malzemelerine geçebiliriz.

Milföylü Perde Pilavı Malzemeleri

Pilav İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı pilavlık badem
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su (et suyu da olabilir)
  • 1 tavuk göğsü

Üzeri İçin:
  • 12 adet yağlı milföy yaprağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Biraz badem (süslemek için)

Milföylü Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bademleri sıcak suda ıslatın ve kabuklarını soyun. Bir kısmını üzerini süslemek için ayırın. Pirinçleri pilavı yapmadan 20 dakika önce sıcak suda ıslatın. Islatırken içine tuz atmayın, aksi takdirde pirinçler kırılabilir. Tavuk göğüslerini haşlayıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ufak parçalara bölün ve bir tabağa koyun. Diğer tarafta yemeğinizi hazırlamaya başlayın. Orta boy bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Üzerine bademleri ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinçleri, kuş üzümünü ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın. Biraz kavurduktan sonra üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin ve pişmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Buzdolabından çıkardığınız milföyler biraz yumuşadıktan sonra elinizle bastırarak açın ve yağlanmış kasenin dibine serin. Kenarları kaseden dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. İçine 1 yemek kaşığı pilav, biraz tavuk eti ve üzerine 1 yemek kaşığı daha pilav koyup kenarlardan taşan milföyleri birbirlerine yapıştırarak kapatın. Kasenin alt kısmı üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlı tepsiye dizin. Bu işlemi pilav bitene kadar tekrarlayın. Milföylü perde pilavının üzerine yumurta sarısını sürün ve bademleri yıldız şeklinde bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Göreceksiniz, çok lezzetli ve şık sunumlu bir yemek olacak. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri