Mısırlı Pilav Mısırlı pilav, özellikle et yemeklerinin yanında servis edilebilecek hafif ve besleyici bir pilav tarifidir. Bu özel pilavı, konserve mısır kullanarak her zaman hazırlayabilirsiniz. İyi bir pilav pişirebilmek için, verilen ölçülere dikkat edilmesi gerekir. Pirinci pişirmeden önce ılık ve tuzlu suda bekletmek, pilavı pişirirken kullanacağınız suyu veya et suyunu sıcak olarak ilave etmek önemlidir. Bu detaylara uyduğunuz takdirde, pilavı hangi usulde pişirirseniz pişirin, tam kıvamında ve lezzetli bir pilav hazırlamış olacaksınız. Pilava koyacağınız suyun ölçüsü ise kabartılan pirinç için bire bir olarak uygulanmalıdır. Kurallara uyduğunuz sürece pilavı her türlü malzemeyle lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Pilav pişirmek için bilinmesi gereken detayları konuştuktan sonra, sizlere hazırladığımız mısırlı pilav tarifini birlikte pişirmeye başlayabiliriz. Mısırlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Mısırlı Pilav Nasıl Yapılır? Pilavı hazırlamak için önce pirinci akan suyun altında iyice yıkayalım. Bir kabın içine hazırladığımız ılık ve tuzlu suyun içinde, pirinçleri en az yarım saat bekletelim. Bu şekilde pirinçlerin kabarmasını sağlayacağız. Pirinçler kabardıktan sonra, uygun boyutta bir pilav tenceresinde tereyağını eritelim. Yağın kızmasından sonra pirinçleri süzerek tencereye ekleyelim. Pirinçler mat bir beyaz renge gelene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra mısır konservesini yıkayarak, kavrulan pirincin içine ekleyelim. Tenceredeki malzemenin içine et suyunu, karabiberi ve tuzu ilave edelim. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pilavı pişirelim. Bu esnada pilavı karıştırmamalıyız, aksi takdirde pirinçler kırılabilir. Suyunu çeken pilavın demlenmesi için tencerenin ağzına kâğıt bir havlu örtelim. On dakika kadar demlenen pilavı sıcak olarak ve üzerine maydanoz yaprakları koyarak servis edebiliriz. Afiyet olsun. |