Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için önerilebilecek lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan bu pilavın domatesli, salçalı, sebzeli, etli ve sade çeşitleri bulunmaktadır. Biz sizlere domatesle hazırlanan arpa şehriye tarifi sunduk. Tarifimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. Arpa şehriye pilavı yaparken pirinç ve bulgurla hazırladığınız pilavlar gibi ister kavurarak ister direkt olarak sıcak suya atıp haşlayarak pişirebilirsiniz. Ancak kavurarak yapılan arpa şehriye pilavı daha lezzetli oluyor. Bu pilavı yaparken, bir ölçü arpa şehriye için her zaman iki ölçü et suyu ya da su kullanmalısınız. Malzemelerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Şimdi birlikte arpa şehriye pilavını hazırlamaya başlayalım.
Arpa Şehriye Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler - 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su ya da et suyu
- Yeteri kadar tuz
Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?
Pilav tenceresinin içine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyun. Yağlar kızdıktan sonra içine arpa şehriyeleri atın. Ateşin altını kısarak, arpa şehriyeleri kavurmaya başlayın. Kavurmaya arpa şehriyelerin renkleri değişene kadar devam edin. Kavurma işlemi on dakika kadar sürmelidir. Daha sonra içine rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Biraz bu şekilde kavurmaya devam edin. Malzemelerin içine sıcak olan suyunu ya da et suyunu koyun. Pilavın tuzunu da ilave edin. Ateşin altını kısarak, arpa şehriyelerin suyunu çekmesini bekleyin. Yaklaşık olarak on beş dakika sonra pilavınız hazır olacaktır. Ardından yine pilavlarda yaptığımız gibi üzerine temiz bir bez örterek, arpa şehriye pilavını dinlendirin. Dinlenmiş olan arpa şehriye pilavını konuklarınıza ana yemeğin yanında ikram edebilirsiniz. Pilavınızın yanında konuklarınıza baharatla tatlandırılmış olan tavuk parçaları, kuru cacık ve haşlanmış mısır ile sunabilirsiniz.
Ekstra İpuçları ve Servis Önerileri
Arpa şehriye pilavınızı daha da lezzetli hale getirmek için bazı ekstra ipuçları ve servis önerileri:- Arpa şehriyeleri kavururken biraz badem veya çam fıstığı ekleyerek pilavınıza ekstra bir doku ve lezzet katabilirsiniz.
- Domates yerine biber veya havuç gibi sebzeler ekleyerek pilavınızı renklendirebilirsiniz.
- Et suyu yerine tavuk suyu kullanarak pilavınıza farklı bir aroma katabilirsiniz.
- Pilavınızı taze otlarla süsleyerek servis edebilirsiniz; özellikle taze nane veya maydanoz çok yakışacaktır.
Afiyet olsun.
|