Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav, özellikle etli çeşitleriyle sofralarımızda sıklıkla yer alır. Bugün sizlere, doyurucu ve lezzetli bir seçenek olan fırında etli pilavın yapılışını anlatacağız. Bu tarif, hem besleyici hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Fırında Etli Pilav Malzemeleri
Fırında Etli Pilav Nasıl Yapılır? 1. Tencere içerisine sıvı yağı koyarak etleri pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından yeteri kadar su ve tuz ekleyip 30 dakika boyunca pişirin. Etler pişerken, pirinçleri yıkayıp hazır şekilde bekletin. Daha sonra, soğanı ince ince kıyın ve başka bir kap içerisinde sıvı yağ ile kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince, rendelenmiş domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. 2. Haşlanan etlerin suyunu bir kaseye alarak yemekte kullanmak üzere bekletin. Hazırladığınız soğan ve domatesli sosun üzerine karabiber, haşlanan et suyundan 2 su bardağı ve 3 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Ardından, bir borcam veya cam servis tabağı yardımı ile pirinçleri içerisine serin ve haşlanan etleri üzerine ilave edip yayın. 3. Son olarak, domatesli ve soğanlı olarak hazırladığınız sosu tüm et ve pirinçleri örtecek şekilde dökün. Önceden 180 santigrat dereceye ısıtılmış fırında, 30 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |