Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane pilavı, bulgurla yapılan, içine domates, yeşil biber ve soğan gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan bir pilav türüdür. Anadolu'da yaygın olarak tüketilen bu pilavda kullanılacak olan bulgur, pilavlık iri ve kalın taneli olmalıdır. Bu pilavda domates kullanıldığından, kış aylarında dondurucuda bulunduracağınız domateslerden faydalanabilirsiniz. Bulgurun besleyici bir besin olmasından dolayı, pilavlarınızda sıkça kullanmanızı öneririz. Bu meyhane pilavı en sevilen bulgur pilavı çeşitlerindendir. Kan şekerini ani olarak yükseltmediğinden, şeker hastalarına bile önerilmektedir. Bulgurun lif oranının yüksek olması ve tokluk hissi vermesinin yanında, antioksidan özelliği bulunmaktadır. Et yemeklerinin yanında sağladığı mükemmel uyumla, meyhane pilavını seveceksiniz. Şimdi birlikte bu lezzetli pilavı hazırlamaya başlayalım.

Meyhane Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 2 su bardağı kalın pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 4 su bardağı et suyu ya da su
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce kuru soğanları çok ince yemeklik doğrayın. Pilav tenceresinin içinde tereyağını eriterek, kuru soğanları ve ayıklanmış yeşil biberleri kavurun. Ezilmiş sarımsağı da içine ilave edin. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış olan bulguru tencerenin içine atın. Kuru soğanlarla birlikte yaklaşık olarak 8 dakika kavurun. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyarak, ince doğrayın. Bunları da kavrulmuş olan bulgurların içine atın. Birkaç dakika bulguru domateslerle birlikte kavurun. İçine domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra et suyunu bulgurların içine ilave edin. Pilavı önce 5 dakika kadar yüksek ateşte, ardından 5 dakika orta ateşte ve 5 dakika kadar düşük ateşte pişirin. Daha sonra ateşi kapatarak, pilavın demlenmesini sağlayın. Pilavın ağzına temiz bir bez kapatabilirsiniz. Pilavı en az on dakika dinlendirin. Daha sonra servis aşamasında, isterseniz bir kâseyi ıslatarak servis tabağına şekilli olarak meyhane pilavını koyabilirsiniz. Yanında yeşil biber ve nane yaprakları servis edebilirsiniz. Konuklarınıza ikram edeceğiniz pilavı beğeneceklerini düşünüyoruz.

Afiyet olsun.

Meyhane Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Nasıl Yapılır? Pilav Yapılışı

Pilav Nasıl Yapılır? Pilav Yapılışı

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Midyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6