Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi

Pilav yapmak kolay gibi görünse de, istenilen kıvamı tutturmak ve doğru şekilde pişirmek oldukça zordur. Özellikle pilav seven yakınlarınız varsa, bu durum daha da önemli hale gelir. Çocukların pilava düşkünlüğü herkesçe bilinir. Ana yemeklerde mutlaka pilavın olmasını isteyen bir eşiniz varsa, işiniz biraz daha zor olabilir. Pilavları genellikle şehriyeli, sebzeli veya tavuklu tercih ederiz. Ancak bazı yemeklerin yanında sade pilav şarttır. Yanına yapacağınız birçok çeşit yemekle harika sofralar kurabilirsiniz. Misafir ağırlarken, özel günlerde ve davetlerde pilav vazgeçilmez bir seçenektir. İsterseniz hemen tarife başlayalım. Elinize bir kağıt kalem alıp tarifi yazmaya başlayın. İşte malzeme listesi:

Sade Pilav Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su (Tavuk ya da et suyu daha lezzetli olmasını sağlar)
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Sade Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Pilav yapımına başlamadan önce ellerinizi iyice yıkayın. Orta boy bir tava alıp ocağın üzerine koyun. Tereyağını tavanın içine ekleyin ve eritin. Ardından zeytinyağını da ekleyin. Pirinçleri iyice yıkayın ve nişastasını tamamen gidermek için ovalayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra eriyen yağın içine koyun ve karıştırın. Sürekli karıştırarak pirinçlerin eşit şekilde kavrulmasını sağlayın. Bu sırada tuzunu eklemeyi unutmayın, aksi takdirde pirinçler kırılabilir. İyice kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ekleyin. Evde hazırladığınız et veya tavuk suyu kullanarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Eğer evde et suyu yoksa, tablet kullanarak et veya tavuk tadını verebilirsiniz. Suyunu ekledikten sonra tavanın kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Bu esnada kapağını açmamaya ve karıştırmamaya özen gösterin. Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve 5-6 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada tavanın üzerine bir havlu kağıt kapatarak pilavın terini almasını ve güzelce demlenmesini sağlayabilirsiniz. Dinlendikten sonra pilavınızı sıcak olarak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri