Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade pilav tarifi; yapmak kolay gibi görünse bile sandıkları kadar kolay değildir. Pilavın ayarını tutturmak, onu istenilen ayarda pişirmek hiç de kolay bir iş değildir. Özellikle de pilav seven yakınlarınız varsa. Özellikle çocukların pilava ne kadar düşkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ana yemeklerde mutlaka pilav olmazsa doymam diyen bir eşiniz de varsa işiniz biraz zor. Pilavları normalde şehriyeli veya sebzeli bazen de tavuklu tercih ederiz. Ama bazı yemeklerin yanında sade pilav şart oluyor. Yanına yapacağınız birçok çeşit yemekle harika sofralar açabilirsiniz. Misafir ağırlarken, özel günlerde ve davetlerin olmazsa olmazıdır pilav. İsterseniz hemen tarife başlayalım. Elinize hemen bir kâğıt kalem alıp tarifi yazmaya başlayın. İşte malzeme listesi.

Sade pilav tarifi için gerekli olan malzemeler
  • 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 su bardağı kadar baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı kadar sıcak su (Tavuk ya da et suyu daha lezzetli olmasını sağlar)
  • Biraz tuz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Sade pilav tarifi nasıl yapılır?

Pilavınızı başlamadan önce ellerimizi iyice yıkıyoruz ve başlıyoruz. Şimdi, orta boy büyüklükte bir tava alıp ocağın üzerine koyun ve içine hiç zaman kaybetmeden tereyağını koyun ardından sırayla zeytinyağını da koyup eritin. Sonra iyice pirinçleri yıkayıp ovalayın ki içinde bulunan nişasta tamamen gitsin. Yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra eriyen yağın içerisine koyun ve karıştırın. Sürekli karıştırır vaziyette olun ki pirinçler eşit olarak kavrulsun. Bu sırada tuzunu da koymayı unutmayın yoksa pirinçler kırılma yapabilir. İyice kavurduktan sonra üzerine evde hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kaynatıp sıcak bir şekilde dökün. Eğer evde et suyu yoksa tablet kullanarak et ya da tavuk tadını verebilirsiniz. Suyunu ilave ettikten sonra pilavın ağzını kapatın ve pişmeye bırakın bu esnada mümkün olduğunca kapağını açmayın ve karıştırmayın. Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve 5-6 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada pilavın ağzını açın ve tavanın üzerine bir havlu kâğıt kapatın. Bu pilavın terini alıp üzerine damlamadan güzel bir şekilde demlenmesini sağlayacaktır. Dinlendikten sonra pilavınızı sıcak olarak servis yapın Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sade Pilav Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Üstü Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Nasıl Yapılır? Pilav Yapılışı

Pilav Nasıl Yapılır? Pilav Yapılışı

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6