Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı

Soğan, insan sağlığı ve vücudumuz için son derece faydalı bir besin kaynağıdır. Ancak, bazı insanlar bu faydaların farkında olmayabilir. Soğanın tüm faydalarını anlatmak için bu sayfa yetmeyebilir, bu yüzden size özetle bahsetmek istiyorum. Soğan, yemeklerde sıklıkla kullanılır ve bazen kokusundan dolayı kaçınılır. Ancak, soğanı severek tüketmek sağlığınız için oldukça önemlidir. Uzmanlar, soğanın çiğ tüketilmesinin sağlık açısından daha yararlı olduğunu belirtmektedirler. Soğanı yemeklere veya salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz. Önemli olan, soğanın sağladığı vitaminlerden yararlanmaktır. Şimdi, bu faydalı soğandan lezzetli bir soğanlı bulgur pilavı yapalım. İçine domates de ekleyerek daha lezzetli bir tat elde edelim ve harika bir sunum yapalım.

Soğanlı Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 veya 2 tane orta boy soğan
  • 1 tane küçük yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1,5 çorba kasesi pilavlık kalın bulgur
  • 1 tane tavuk bulyon
  • Tuz
  • Göz kararı su

Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilav tavanızı ocağa koyun ve yağı ekleyin. İnce veya orta şekilde küçük küçük doğranmış soğanları içine ekleyin. Orta ateşte yavaş yavaş kavurun ve çok kızarmadan doğranmış biberleri ekleyin. İkisi de kavrulurken karıştırın. Biberler de çok kızarmadan, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salar ve pişerken, tavuk bulyonu ekleyip karıştırın. Ardından bulguru ve tuzu ilave edin. Karıştırarak hafifçe kavurun. Yavaşça kaynamış suyu dökün. Suyu dökerken arada durun ve suyun miktarını kontrol edin. Su, bulgurun üzerine çıkmalı ve normal pirinç pilavından bir iki parmak daha fazla olmalıdır. İlk defa bulgur pilavı yapıyorsanız, suyun miktarını bulgurun üzerine iki parmak geçecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Sonra tavanızın kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan pilavın altını kısın ve pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Kapağın altına kare bez veya iki kat havlu peçete koyun. Pilav dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Serap

22 Nisan 2024 Pazartesi

Kalın burgun yerine ince bulgur kullanırsak bir sorun olur mu? Bir de kurban bayramından kalan et suyunu pilavın üzerine dökmem halinde tadını bozar mı sizce? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Serap Hanım,

İnce bulgur kullanmanızda bir sakınca yok, ancak yemeğinizin kıvamı ve dokusu biraz farklı olabilir. İnce bulgur, daha hızlı pişer ve daha yumuşak bir dokuya sahip olur. Bu yüzden pişirme süresini kısaltmanız gerekebilir.

Kurban bayramından kalan et suyunu pilavın üzerine dökmek, pilavınıza ekstra lezzet katacaktır. Et suyu, pilavınıza zengin bir tat ve aroma verebilir. Ancak, et suyunun tuz oranını göz önünde bulundurarak pilavınıza tuz eklemeyi ayarlamanız gerekebilir.

Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Nabiye

Bu pilavın Ana unsuru zaten kalın bulgur olmasıdır. O nedenle ince bulgurla kesinlikle olmaz. hem gereken görünümü hem de lezzeti vermez. kurban eti ile ilgili de istediğiniz kadar suyunu ya da etin kendisini kullanabilirsiniz daha da lezzetli olur. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri