Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı

Bulgurla hazırlanan salçalı bulgur pilavı, hem lezzetli hem de besleyici bir yemek tarifidir. Bulgur, besin değeri yüksek ve sindirimi kolay bir tahıldır. Pirince göre daha düşük kalorili ve daha besleyici olan bulguru yemek listelerimize mutlaka eklemeliyiz. Bulgurun sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır; şeker hastalığını önleyici ve kanserli hücrelerin gelişimini engelleyici özellikleri ile dikkat çeker. Bu nedenle sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir besindir. Bulgur pilavı, özellikle doğu bölgelerimizde kebapların yanında sıklıkla sunulan bir tariftir. Bulgurun faydaları konusunda bilinçlenme arttıkça, herkesin mutfağına girmiş bir besin hâline gelmiştir. Pilav yaparken kullanılan bulgur, genellikle kalın taneli olan pilavlık bulgurdur. Salçalı bulgur pilavı, birçok farklı malzemeyle yapılabilen çeşitli tariflere sahiptir. Sizlere hazırladığımız bu tarifi beğeneceğinizi umuyoruz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.

Salçalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı kalın taneli pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 dal maydanoz

Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için uygun boyda bir pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdıralım.

Kuru soğanı küçük yemeklik şekilde doğrayarak tencereye ekleyelim. Yeşil biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak doğrayıp soğanlarla birlikte kavuralım. Soğanlar sararana kadar kavurma işlemine devam edelim.

Ardından domates ve biber salçasını ilave ederek, salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım. Tencereye sıcak et suyunu ekleyip kaynatalım.

Ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencereye ekleyerek tuzunu ilave edelim. Ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim.

Göz göz olmuş pilavı ocaktan alarak, ağzına kağıt bir havlu kapatıp 10 dakika kadar demlendirelim.

Daha sonra içini ıslattığınız bir kase yardımıyla servis tabağına koyacağınız salçalı bulgur pilavını maydanozla süsleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yümna

12 Temmuz 2024 Cuma

Bulguru neden pirinç yerine tercih etmeliyim? Bu tarifin kalorisi düşük mü?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Yümna,

Bulguru pirinç yerine tercih etmeniz için birkaç önemli neden var. Öncelikle, bulgur lif açısından oldukça zengindir ve bu da sindirim sisteminizin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, bulgurun glisemik indeksi pirinçten daha düşüktür, bu da kan şekerinizin daha dengeli seyretmesine katkı sağlar. Kalori açısından da bulgur, pirince göre daha düşüktür ve bu da özellikle kilo kontrolü yapmak isteyenler için avantaj sağlar. Bu tarifin kalorisi de genellikle düşük olur, bu yüzden sağlıklı beslenme planınıza rahatlıkla dahil edebilirsiniz.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kalori Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri