Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav

Enginarlı pilav, sofrasında farklı lezzetler arayanlar için denenmesi gereken özel ve lezzetli bir yemektir. Yapımı son derece kolay olan, göze ve mideye hitap eden bu pilav için, basit ve anlaşılır bir tarif hazırladık. Sebzeli pirinç pilavlarında birçok çeşit vardır ve bunlardan biri de enginardır. Enginarın vitamin açısından çok zengin olduğunu düşünürsek, dengeli beslenme açısından ailemizin ve çocuklarımızın faydalanmasının önemli olduğunu unutmamalıyız. Şimdiden afiyet olsun.

Enginarlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı su
  • 4-5 adet enginar
  • 4-5 dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber

Enginarlı Pilavın Yapılışı

Enginarların kabuklarını ve tüylü kısımlarını ayıkladıktan sonra kararmamaları için su dolu bir kaba koyalım. Taze soğanları ince ince doğradıktan sonra pilav tavasını ocağın üzerine koyalım ve içerisine zeytinyağını koyup orta hararetli ateşte iki ile üç dakika kızartalım. Küçük kareler halinde doğradığımız enginarları üzerine ekleyelim. (Enginarın biraz diri olmasını istemiyorsanız daha önceden 5 dakika haşlayarak ekleyebilirsiniz.) 5-6 damla limon suyunu ve bir çay bardağı suyu ilave ederek 7-8 dakika pişirelim. İnce telli süzgeçte pirinçleri yıkayalım, sonra pirinçleri pilav tavasına dökelim, karabiberi ekledikten sonra suyunu ilave edelim. Ocak kısık ateşte iken pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Enginarlı pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. İnce ince doğradığımız yarım demet dereotunu ilave ederek pilavı karıştıralım. Pilav tavasının üzerine kağıt havlu serdikten sonra kapağını kapatıp on ile on beş dakika demlenmesini bekleyerek dinlendirelim. Çok soğutulmadan sıcak servis yapalım.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Enginarlı pilavı daha da lezzetlendirmek için birkaç ipucu:

  • Pirinçleri pişirmeden önce 15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletmek, pilavın daha tane tane olmasını sağlar.
  • Enginarları limonlu suda bekletmek, kararmalarını önler ve daha taze kalmalarını sağlar.
  • Dereotunu eklerken, taze nane veya maydanoz da ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz.
  • Pilavı servis ederken üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek parlaklık ve ekstra lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni