Enginarlı Pilav Enginarlı pilav, sofrasında farklı lezzetler arayanlar için denenmesi gereken özel ve lezzetli bir yemektir. Yapımı son derece kolay olan, göze ve mideye hitap eden bu pilav için, basit ve anlaşılır bir tarif hazırladık. Sebzeli pirinç pilavlarında birçok çeşit vardır ve bunlardan biri de enginardır. Enginarın vitamin açısından çok zengin olduğunu düşünürsek, dengeli beslenme açısından ailemizin ve çocuklarımızın faydalanmasının önemli olduğunu unutmamalıyız. Şimdiden afiyet olsun. Enginarlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Enginarlı Pilavın Yapılışı Enginarların kabuklarını ve tüylü kısımlarını ayıkladıktan sonra kararmamaları için su dolu bir kaba koyalım. Taze soğanları ince ince doğradıktan sonra pilav tavasını ocağın üzerine koyalım ve içerisine zeytinyağını koyup orta hararetli ateşte iki ile üç dakika kızartalım. Küçük kareler halinde doğradığımız enginarları üzerine ekleyelim. (Enginarın biraz diri olmasını istemiyorsanız daha önceden 5 dakika haşlayarak ekleyebilirsiniz.) 5-6 damla limon suyunu ve bir çay bardağı suyu ilave ederek 7-8 dakika pişirelim. İnce telli süzgeçte pirinçleri yıkayalım, sonra pirinçleri pilav tavasına dökelim, karabiberi ekledikten sonra suyunu ilave edelim. Ocak kısık ateşte iken pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Enginarlı pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. İnce ince doğradığımız yarım demet dereotunu ilave ederek pilavı karıştıralım. Pilav tavasının üzerine kağıt havlu serdikten sonra kapağını kapatıp on ile on beş dakika demlenmesini bekleyerek dinlendirelim. Çok soğutulmadan sıcak servis yapalım. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Enginarlı pilavı daha da lezzetlendirmek için birkaç ipucu:
Afiyet olsun. |