Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav

Tavuk pilav, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bir yemektir. Sıkça sofralarda yer bulan tavuklu pilav, günlük öğünlerde de aranan bir lezzettir. Enerji veren ve besleyici özellikleri ile öne çıkan tavuklu pilav, ana yemeklerin yanında sıkça tamamlayıcı bir yemek olarak tercih edilmektedir. Hem doyurucu hem de iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Tabaklarda iştah kabartıcı bir görünümü olan tavuklu pilav oldukça lezzetlidir. Yapımı pratik ve kolaydır. Hazırlık aşaması fazla zaman almayan bu yemek, zamandan tasarruf etmenize olanak sağlar ve öğünlerinizi zenginleştirir.

Özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilen tavuklu pilav, iştahsız çocukların bile reddedemediği bir tada sahiptir. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren ailelerin sofralarında sıkça yer bulan bu lezzet, akşam yemeğinde sizin de sofranızda olabilir. İşte tavuk pilavın tarifi:

Tavuk Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tutam tuz

Tavuk Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol su ile yıkayıp düdüklü tencereye alın. Bir miktar su ve 1 tutam tuz ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını açarak tavuğu pişirmeye başlayın. Tavuk pişerken, pilav tavasına tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Şehriyeyi içine koyarak şehriye kahverengi olana kadar kavurun. Pirinçleri bol su ile su durulana kadar yıkayın ve süzülmeye bırakın. Şehriyeler kahverengi bir renk alınca yıkanan pirinçleri şehriye içerisine ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun.

Pişen tavukları bir tabak içerisine alarak ince ince didikleyin. Didiklenen tavukların bir kısmını pirinç içerisine ilave edin ve düdüklü tenceredeki tavuk suyundan pirinç içerisine ekleyin. Pilav suyu kaynayınca pilavın altındaki ateşi kısmayı unutmayın. Geride kalan tavukları ise teflon tava içerisine alarak üzerine biraz tereyağı koyun ve kavurun. Kavrulan tavuk, pilav piştikten sonra pilavın üzerine konularak servis yapılacaktır. Pilav suyunu çektikten sonra 5 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı tabaklara alarak üzerine kavrulan tavuklardan ekleyip servis yapabilirsiniz. Tavuklu pilav hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

  • Tavuklu pilavın yanında cacık veya yoğurt gibi ferahlatıcı yan lezzetler sunabilirsiniz.
  • Pirinci önceden ıslatmak, pişirme süresini kısaltır ve daha tane tane bir pilav elde etmenizi sağlar.
  • Baharat olarak karabiber veya kekik eklemek, pilavınıza ekstra bir aroma katabilir.
  • Tavuk göğsü yerine tavuk butu veya kanatları da kullanabilirsiniz, bu parçalar pilava daha fazla lezzet katar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri