Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav

Bademli pilav, Şanlıurfa yöresine ait eşsiz bir lezzet olup, özel günlerinizde misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bir pilav türüdür. Bu lezzetli pilavı pişirebilmek için tarifte verilen ölçülere uymalı ve genel pilav pişirme kurallarına riayet etmelisiniz. Pilav için kaliteli bir pirinç kullanmalı, içindeki etin yumuşak, yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat etmelisiniz. Her zamanki gibi pirinci pişirmeden önce ılık tuzlu suda bekletmeli, yemeğe koyacağınız tereyağını sıvı yağla karıştırmalısınız. Pilavın içine koyacağınız et suyunun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz. Piştikten sonra pilavı en az 10 dakika dinlendirmeli ve servisi sıcak olarak yapmalısınız. Bu pilav tarifi, başlı başına ana yemek olarak sunulabilecek özellikte olup, zengin içeriğiyle her türlü davette konuklarınıza bu pilavı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, bu güzel pilav tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Bademli Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 350 gram kuşbaşı yağsız kuzu eti
  • Yeterince tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 150 gram badem

Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için önce pirincimizi yıkayalım. Daha sonra içine biraz tuz attığımız ılık suyun içinde kabarması için bekletelim. Pilavı pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı koyarak kızdıralım. Kuşbaşı kuzu etini içine koyup kendi suyunda pişirelim. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra içine karabiber, kırmızı pul biber ve az miktarda tereyağı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Kabarmış olan pirincin suyunu süzerek etlerle birlikte kavuralım. Pirinçlerin rengi matlaşana kadar bu işleme tahta kaşıkla tek yönde karıştırarak devam edelim. Daha sonra pilav malzemelerinin üstüne sıcak et suyunu ilave ederek ocağın altını kısalım. Şimdi bademleri haşlayıp kabuklarını soyalım. Bunları iki çorba kaşığı sıvı yağla pembeleşene kadar kavuralım. Bir tavanın içinde kıyma ve baharatları da kavuralım. Pilavımız piştikten sonra üzerine temiz bir bez örterek demlendirelim. Ardından pilavı kavrulan kıyma ve bademlerle harmanlayarak servise hazır hale getirelim. Konuklarımıza sıcak olarak yanında ayranla birlikte ikram edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Simruy

12 Temmuz 2024 Cuma

Bademli pilavı yaparken pirincin kabarması için ne kadar süreyle ılık suda bekletmek gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Simruy, pirincin kabarması ve şeklini koruması için genellikle 20-30 dakika kadar ılık suda bekletmek yeterli olur. Bu süre, pirincin suyu emerek daha iyi pişmesini ve tane tane olmasını sağlar. İyi bir sonuç almak için bu adımı atlamamanı tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri