Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı

Türk mutfağında yemek kültürü önemli bir yer tutar. Osmanlı zamanlarından gelen bu kültür, birçok millet tarafından da sevilir. Osmanlı döneminde saraya gelen misafirlere padişah tarafından özel yemekler hazırlanırdı. Günümüzde de bu gelenek devam etmektedir. Evimize gelen misafirlere mutlaka bir yemek ikram edilir. Ramazan ayında veya normal bir günde bile özellikle yemeğe misafir davet edilir. Yemek masalarının baş yemeği aslında pilavdır. Çünkü pilav, başlı başına bir yemektir zaten. Bir pilav, salata ve ayranla oldukça iyi bir şekilde rahatlıkla doyulabilir. Türk mutfağında pilav çeşitleri fazlasıyla mevcuttur. Bugün de sizlere klasik bulgur pilavının dışında biberli bulgur pilavı tarifini vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Biberli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kâse pilavlık bulgur veya baş bulgur
  • 2 adet kapya yani kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2,5 veya 3 kâse sıcak su

Biberli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur pilavına biber gerçekten çok yakışıyor ve bulgur pilavının pirinç pilavı gibi lapa olma durumu olmadığı için herkes tarafından rahatlıkla yapılabilir. Biberli bulgur pilavı için ilk olarak tereyağını ve zeytinyağını bir teflon pilav tavasına alın ve yağ eriyene kadar bekleyin. Yağ eridikten sonra kırmızı ve yeşil biberi çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp yağa ekleyin. Biberler kavrulup yağ kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Biberler kavrulduktan sonra salçayı da ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. En son olarak bulguru ve tuzu ekleyin. Bir iki kez karıştırın ve pilavın suyunu ekleyin. Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın altını yüksek ateşte açık tutun. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve pilavın pişmesini bekleyin. Ortalama olarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika içerisinde pilavınız pişecektir. Pilav piştikten sonra bir servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Pilavın daha lezzetli olması için tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • Pilavın daha renkli ve besleyici olması için içine çeşitli sebzeler ekleyebilirsiniz; örneğin havuç veya bezelye.
  • Pişirme sırasında kapağın altına bir bez koyarak buharın dışarı çıkmasını engelleyebilir ve pilavın daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan biberli bulgur pilavı, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatiftir. Özellikle et ve sebze yemeklerinin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Tarifi ve Malzemeleri