Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda kullanacağınız pirincin baldo olmasıdır. Bu pilavı ister suya salma yöntemiyle ister kavurma yöntemiyle pişirebilirsiniz. Pirinci önceden ılık ve tuzlu suda beklettikten sonra, pilava koyacağınız su miktarı bire bir ölçüde olmalıdır. Yani bir bardak pirince, bir bardak su ilave etmelisiniz. Bazı tariflerde bu ölçüyü pirinci bekletmelerine rağmen iki bardak olarak vermektedirler. Ancak bekletilmiş pirinç için bu oldukça fazla oranda sudur. Pilavınız lapa gibi olabilir. İçine arpa şehriye koymadıktan sonra, beklettiğiniz pirince sadece bir bardak su ya da et suyu koyun. Arpa şehriye koyarsanız, çok az daha fazla su ekleyebilirsiniz. Verdiğimiz ölçüyü güvenle kullanabilirsiniz. Pilav pişirmenin püf noktalarına değindikten sonra, sizler için hazırladığımız kuş üzümlü pilavı beraber hazırlamaya başlayalım.

Kuş Üzümlü Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

Kuş Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri akan suyun altında yıkayarak, ılık ve tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekletelim. Kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları da ılık suyun içine koyalım. Bundan sonra pilav tenceresine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyalım. Ateşte kızdıktan sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı kavurmaya başlayalım. İçine dolmalık fıstıkları atalım. Soğanlarla birlikte fıstıkları da kavuralım. Daha sonra pirinçleri süzerek, tencereye koyalım. Pirinçler matlaşana kadar malzemelerle birlikte kavuralım. Yalnız pirinçleri tahta bir kaşıkla ve tek yöne doğru karıştıralım. Çünkü bu aşamada pirinçler her an kırılmaya müsaittir. Şimdi tencereye beklemiş olan kuş üzümlerini ve pilavın tuzunu atalım. Şimdi et suyunu tencereye ilave edelim. Ateşin altını kısmadan önce toz tarçını ve karabiberi pilavın içine atalım. Kısık ateşte suyunu çeken ve göz göz olmuş pilavın ağzına temiz bir bez kapatarak, demlenmesini sağlayalım. Yaklaşık olarak on dakika sonra kuş üzümlü pilavı yanında uygun bir ana yemekle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuş Üzümlü Pilav Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulyonlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kapama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Lapa Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Pilav Kalori Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Hamsili Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6